Idelisa
Image default
Beauty en verzorging

3 x tips om effectief eczeem op je gezicht te behandelen

Eczeem is een chronische huidaandoening die vaak voorkomt. Het wordt ook wel atopische dermatitis genoemd en is vooral te herkennen aan jeukende en droge plekken op de huid. Eczeem kan behoorlijk vervelend zijn, vooral wanneer je eczeem plekken op je gezicht hebt. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je de klachten kunt verminderen. In dit artikel bespreken we de wat de opties zijn bij eczeem in het gezicht.

De basis is professionele huidtherapie

Voordat je zelf allerlei producten op je huid smeert, kan het verstandig zijn om eerst naar een huidkliniek te gaan. Hier kunnen ze niet alleen gericht het eczeem behandelen, maar ook kunnen ze je advies geven over welke producten het meest geschikt zijn voor jouw huid. Een goede optie voor je eczeem kan enzymentherapie zijn. Dit is een soort van huidtherapie Den Bosch. Hierbij worden natuurlijke enzymen gebruikt om de huid grondig schoon te maken en om ontstekingen te verminderen. Deze enzymen breken de dode huidcellen af en maken de poriën goed schoon, wat helpt met het verminderen van de ontstekingsreacties bij eczeem. Daarbij kunnen andere therapieën, zoals lichttherapie ook een goede optie zijn. Hierbij wordt UV-licht gebruikt om de ontstekingen te verminderen en tegelijkertijd om de genezing van de huid te bevorderen.

Goed hydrateren en mild schoonmaken

Een van de belangrijkste delen van het verzorgen van een huid met eczeem, is dat je het gehydrateerd en schoonhoudt. Helaas reageert een huid met eczeem vaak heftig op gezichtreinigers en dus is het verstandig om een hele milde reiniger te gebruiken. Hier mag dan ook geen geur- en kleurstoffen inzitten, omdat dit de huid kan irriteren. Daarbij is het verstandig om een vochtinbrengende crème te gebruiken. Deze helpt met het hydrateren van de huid en zorgt ervoor dat de huidbarrière een beetje kan herstellen. Wanneer je een moisturizer aan wilt schaffen, kun je het beste een crème kiezen waar ceramiden, glycerine en hyaluronzuur inzitten. Deze stoffen werken goed voor het vasthouden van vocht. Ook kun je beter geen hete douche nemen. Dit droogt de huid alleen maar verder uit, waardoor het eczeem verergert. Neem in plaats daarvan een douche met lauw water en sta maximaal vijftien minuten onder de douche.