Idelisa
Image default
Society / Relationships

Brexit biedt kansen

De uitslag van het referendum van de Britten zit nog vers in het geheugen en het stof is ook nog alles behalve helemaal neergedaald. Toch is het al wel duidelijk dat het stemmen vóór een Brexit verregaande gevolgen zal hebben voor zowel de Britten als Europa, maar wat deze gevolgen zijn is nog niet helemaal duidelijk. Wel is het duidelijk dat jouw bedrijf er misschien wel zijn voordeel mee kan doen.

Dit komt door een aantal factoren, maar de belangrijkste is toch wel dat een aantal grote bedrijven in London en andere steden van Engeland hebben aangegeven hun activiteiten naar het buitenland te verplaatsen nu de kans groot is dat Groot Brittannië de Europese Unie gaat verlaten. Een deel van de bedrijven weet nog niet waar ze heen gaan, maar uit rondvragen blijkt dat er serieuze interesse is van een aantal grote spelers om zich in Nederland te vestigen, en dat brengt kansen met zich mee.

Niet alleen neemt de werkgelegenheid toe en is het goed voor de Nederlandse economie als er hier meer belasting afgedragen wordt, maar het biedt ook kansen voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf dat nog kampt met de gevolgen van de economische crisis.

Zo zullen veel grote multinationals gebruik maken van services van derden. Denk aan schoonmaak, horeca en secundaire bedrijfsprocessen. Andere bedrijven zullen ook andere administratieve taken uitbesteden, zoals de salarisverwerking aan een loonbureau waar door middel van een loonservice alle taken rondom de uitbetalingen aan werknemers wordt geregeld.

Maar hoe het in de praktijk zal gaan de komende maanden is nog volkomen onduidelijk. Er zijn veel bedrijven die nog twijfelen, ook omdat het volstrekt onduidelijk is wat de gevolgen bij uittreding zullen zijn. Het ene kamp zegt immers dat er niets zal veranderen voor bedrijven, terwijl anderen zinspelen op een economische crisis, een krimp van de economie en eventueel zelfs chaos.

http://www.cbbs.nl/