Idelisa
Image default
Woning en Tuin

Geen nep schapenvacht maar duurzame vachten

Wanneer je bij een schapenvachten winkel een schapenvacht koopt kijk dan naarr duurzame schapenvachten. Zijn de schapenvachten op een natuurlijke, ambachtelijke wijze gelooid? Een schapenvacht is pas duurzaam als alles van een schaap wordt gebruikt. Ook moet het zo zijn dat de schapen niet de hele wereld over gaan voor de verkoop. Je moet dus naar een slager of boer toe die zowel het vlees verkoopt als de schapenvacht verkoopt.

De schapenvachten moeten een grandioze kleur hebben omdat de schapen een goed leven hebben gehad. Duurzame schapenvachten worden overal voor gebruikt. Denk aan:

  1. Buitenmeubels
  2. Caravan of Camper
  3. Voor de openhaard
  4. Op een stoel of de bank

Echt schapenvacht kopen

Een feit is dat een echt schapenvacht een natuurproduct is. Dat maakt dat iedere schapenvacht anders is. Elk schapenvacht heeft een ander verhaal. Het unieke van 2 dezelfde schapenvachten is dat ze toch anders kleuren bij verandering van licht.  U kan dus een schapenvacht nooit online kopen. Je moet een schapenvacht voelen, ruiken en voelen. Een echt schapenvacht kopen moet u op gevoel doen.

Schapenvacht kopen op maat

Wist u dat u met de keuze van een schapenvacht altijd rekening moet houden met de afmeting.  Heeft u een schapenvacht nodig voor de camper of auto? Zorg dat de natuurlijke schapenvachten minimaal 130 cm. lang zijn en 55 cm, breed.

Zoekt u een schapenvacht als decoratief stuk dan moet u rekening houden dat de vacht niet wegvalt omdat de vacht te klein is. Oom mag de vacht niet te kolossaal zijn. Ga vooraf meten zodat u weet welke schapenvacht u moet kopen.

Onderhoud van een schapenvacht

Wanneer uw schapenvacht vlekken heeft dan mag u deze nooit in de wasmachine doen of een droger. Neem driehoek groene zeep en een vochtige doek. Maak het doekje iets vochtig en dep iets op de vieze plekken.

Verder is het mogelijk dat u met een stofzuiger de schapenvacht vrij maakt van stof. Zet de stofzuiger in de laagste stand. Ook met een mattenklopper mag u een schapenvacht van stof ontdoen.

Rode wijn vlekken eerst behandelen met zout, daarna opzuigen met stofzuiger. Het is eerlijk om te vertellen dat rode wijn vlekken lastig zijn om te verwijderen op een witte vacht.

 

Hoe kan het dat een schapenvacht soms stinkt

Soms kan het gebeuren dat een schapenvacht sterk ruikt. Dit kan gebeuren als de fabricage niet helemaal goed is gegaan. De fabricage begint eigenlijk na het slachten. Als een schapenvacht niet lang genoeg in het zout heeft gelegen dan gaat het rottingsproces gewoon door. Ook kan het zijn dat de vachten niet goed geshamponeerd zijn. Meestal is het een combinatie van deze twee zaken dat een schapenvacht sterk ruikt.

Waar echt schapenvacht kopen

Zoek altijd een echt duurzaam schapenvacht. Kijk op Google naar duurzame schapenvachten en vraag hoe hun dit proces onder controle hebben. Vermijd massa productie zoals gekleurde schapenvachten. Vaak zijn dit doffe schapenvachten die een kleurtje krijgen in een wasbak. Deze vachten worden voor een prik aangeboden. Zoek altijd natuurlijke schapenvachten. Een natuurlijk schapenvacht ziet er altijd normaal uit. Een schapenvacht die helemaal grijs of goudkleurig is bestaat niet. Deze vachten zijn meestal geverfd.