Idelisa
Image default
Aanbiedingen

Hoe vind je de beste koffiemolen voor jouw horecabedrijf?

Als je een bedrijfseigenaar bent die klanten wil voorzien van het beste kopje koffie, vraag je je misschien af wat de beste koffiemolen voor jouw bedrijf is. Zoek dan niet verder! In deze blog bespreken we precies hoe jij erachter komt welke koffiemolen jij moet kiezen zodat jij jouw klanten voorziet van het perfecte kopje koffie!

 

De juiste maalgraad

De maalgraad van je koffiebonen is net zo belangrijk als de kwaliteit van de bonen zelf. Een fijnere maling zorgt voor een sterker en smaakvoller kopje koffie. Aan de andere kant zorgt een grovere maling voor een lichter en minder intens eindproduct. De keuze van de juiste maalgraad hangt af van het soort koffie dat je maakt en hoe snel je de koffie moet zetten.

 

Soorten koffiemolens

Er zijn tegenwoordig twee hoofdtypen koffiemolens op de markt: messenmolens en wortelmolens. Lamellenmolens gebruiken messen -zoals hun naam al aangeeft -om je bonen in kleinere stukjes te hakken, terwijl braammolens roterende platen of kegels gebruiken om je bonen te vermalen tot een gelijkmatige consistentie. Braammolens leveren meestal betere resultaten op als het gaat om smaak, omdat ze een gelijkmatige textuur produceren in elk afzonderlijk gemalen bonendeeltje, wat resulteert in een gelijkmatig extractieproces tijdens de brouwcyclus. Messenmalers zijn over het algemeen gemakkelijker te gebruiken en vaak goedkoper dan braammolens.

 

Duurzaamheid en kwaliteit

Bij het kiezen van een koffiemolen voor jouw bedrijf is het belangrijk rekening te houden met duurzaamheid en kwaliteit, maar ook met de prijs. Je wilt iets dat geschikt is voor intensief gebruik zonder dat je te vaak reparaties moet uitvoeren of onderdelen moet vervangen. Ook moet je rekening houden met het gemak waarmee werknemers de machine kunnen schoonmaken en onderhouden – dit kan jou in de toekomst tijd en geld besparen wanneer jouw machine jarenlang probleemloos blijft functioneren!

 

 

 

 

https://www.fleurdecafe.nl/machines/koffiemolens