Idelisa
Image default
Society / Relationships

Leef langer in je eigen huis

Langer in je eigen huis

Hou ouder je wordt, hoe lastiger je te been zal zijn. Voor veel ouderen is het daarom ook erg lastig om de trap te beklimmen. De trap wordt ineens een onveilige plek in het huis. Gelukkig zijn er allemaal innovatieve oplossingen die er voor zorgen dat je niet direct hoeft te verhuizen. Welke goede oplossingen daarvoor zijn vertellen we in deze blog.

Anti-slip

De eerste en de meest gemakkelijke oplossing is een anti-slip laag op de traptreden. De slip laag zorgt ervoor dat je minder snel uitglijd over de traptreden. De stroeve bekleding geeft je meer grip en laat je veiliger de trap op en af lopen.

Extra trapleuning

Een extra trapleuning zorgt ervoor dat je steun hebt aan beide kanten. Een trapleuning aan beide kanten zorgt voor extra grip voor beide armen. De houvast is beter dan bij een trapleuning. Een extra leuning kan er dus voor zorgen dat het risico tot vallen vermeden wordt.

Trapverlichting

Omdat ouderen op leeftijd ook steeds slechter gaan zien is het handig om trapverlichting te monteren op de traptreden. Zo is het duidelijker voor de ouderen om te zien waar ze lopen. Met de laatste technologische uitvindingen zijn er veel duurzame opties die weinig energie verbruiken. Zo kan je bijvoorbeeld ledlampjes in de trap plaatsten die minimaal energie verbruiken. Ook kan de verlichting door verplaatst worden tot aan de balustrade.

Traplift

Een traplift is niet ieder huis mogelijk. Wel voorkomt de traplift het gevaar tot vallen. Een traplift neemt wel een groot deel van de trap in beslag. Het zorgt ervoor dat je veilig naar boven en naar beneden kan. Als je dus echt moeilijk te been bent is de traplift de ideale oplossing. De traplift is wel pas de laatste optie die toepast wordt als je moeilijk te been bent. De lift wordt pas geïnstalleerd zodra je ook niet meer zonder rollator of rolstoel uit de voeten kan.

 

https://www.lamiwood.nl/

Gerelateerde artikelen

CatFish – Wat is het?

Aanschaffen van drones

Sierbestrating: voor ieder wat wils