Idelisa
Image default
Aanbiedingen

Tips voor een succesvolle werving van IT-professionals

Als ondernemer of werkende persoon wil je natuurlijk het beste uit je bedrijf kunnen halen. En daarbij is goed personeel essentieel. De laatste jaren is er echter een grote schaarste ontstaan aan IT-professionals. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn op het werven van deze professionals. In deze blog bieden wij zeven tips voor een succesvolle werving van IT-professionals, waarbij wij tevens de mogelijkheid bieden om dit via Itaq te doen.

1. Bepaal je behoeften – Allereerst is het belangrijk om duidelijk te krijgen wat je precies zoekt in een IT-professional. Maak een profielschets van de gewenste kandidaat, waarbij je een heldere omschrijving geeft van de functie, benodigde vaardigheden en persoonlijke eigenschappen.

2. Plaats de vacature op de juiste kanalen – Na het opstellen van de vacature is het essentieel om deze op de juiste kanalen te plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van LinkedIn, Indeed of Monsterboard. Maar denk ook aan de mogelijkheden die Itaq biedt, zoals het inzetten van een IT-professional op interim- of detacheringsbasis.

3. Maak de vacature aantrekkelijk – Om de aandacht van IT-professionals te trekken, moet de vacaturetekst goed leesbaar en aantrekkelijk geschreven zijn. Zorg dat de tekst niet te lang is, maar wel de belangrijkste informatie bevat. Benadruk de mogelijkheden die het bedrijf biedt en probeer de lezer te prikkelen om te reageren.

4. Let op de referenties – Het is verstandig om altijd referenties te controleren van de kandidaten die reageren op de vacature. Dit geeft een beter beeld van de kandidaat en vergroot de kans op een succesvolle samenwerking.

5. Geef de kandidaat de ruimte – Het is belangrijk om de kandidaten de ruimte te geven om zichzelf te presenteren. Stel open vragen en vraag naar concrete voorbeelden uit het verleden. Zo krijg je beter inzicht in de persoonlijkheid en werkwijze van de kandidaat.

6. Let op de cultuurmatch – Bij de werving van IT-professionals is het van groot belang dat er een match is op het gebied van bedrijfscultuur. De IT-professional moet goed kunnen aansluiten bij de bedrijfsfilosofie en kernwaarden van het bedrijf.

7. Overweeg Itaq als partner – Het werven van IT-professionals kan tijdrovend zijn en veel werk met zich meebrengen. Itaq kan hierbij als partner fungeren en de last verlichten. Of het nu gaat om de inzet van een interim-professional of een huurconstructie, Itaq kan adviseren over de beste aanpak voor de organisatie.

https://www.itaq.nl/