Idelisa
Image default
Woning en Tuin

Voegwerk professioneel laten uithakken

Als je van plan bent je gevel een flinke opknapbeurt te geven, is het altijd een goed idee een ervaren bedrijf in te huren om het voegwerk te laten uithakken. Zo weet je zeker dat alles goed verloopt en je nog jaren kunt genieten van de opgeknapte gevel. Van den Bogaart Gevelrenovatie en Voegwerken is zo’n bedrijf. Ze gebruiken hun jarenlange ervaring om op zorgvuldige wijze uitstekende resultaten te boeken. Meer weten over de mogelijkheden in Noord-Brabant? Lees dan snel verder.

Waarom moet je voegwerk laten uithakken?

Gevels in Nederland krijgen veel te verduren. De vele regenbuien, winterse kou en zomerse hittegolven zetten een hoop druk op de voegen en langzaam maar zeker zullen deze zo ver aangetast worden dat je geen andere mogelijkheid hebt dan ze te laten vervangen. Voordat er nieuwe voegen kunnen worden aangebracht, moet je echter eerst het oude voegwerk laten uithakken. Het is verstandig deze klus over te laten aan een professional, aangezien het kleinste foutje in de toekomst tot problemen kan leiden.

Hoe gaat Van den Bogaart te werk?

Bij Van den Bogaart Gevelrenovatie en Voegwerken in Noord-Brabant weten ze precies welke werkwijze het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie. De werkzaamheden komen in grote lijnen op het volgende neer:

  1. Oud voegwerk uithakken. Het oude voegwerk wordt handmatig of met een machine tot kleine stukjes gehakt en uit de voegen verwijderd.
  2. Restjes verwijderen. Voordat het nieuwe voegwerk aangebracht kan worden, moet het restmateriaal zorgvuldig verwijderd worden. Dit wordt gedaan om oneffenheden en luchtgaten in de voegen te voorkomen.
  3. Tot slot wordt het nieuwe voegwerk aangebracht in een kleur naar keuze.

Nadat deze werkzaamheden zijn afgerond, heb je nog de mogelijkheid om de gevel te laten impregneren. Dit houdt in dat zowel de stenen als de voegen dankzij een speciaal middel beter beschermd worden tegen waterschade. Zo voorkom je dat mossen en algen zich op de gevel gaan nestelen en kan je nog langer genieten van een verzorgd uitziende gevel.

https://bogaartgevelrenovatie.nl/

Gerelateerde artikelen

Profiteer van een Carpinus betulus in uw tuin

Waarom een zitmaaier essentieel is als u een grote tuin heeft

Een MCZ pelletkachel is een aanwinst voor iedere woning