Idelisa
Image default
Society / Relationships

Wat is een barbier?

De barbier is weer terug in Nederland. Een aantal jaren geleden waren er weinig tot geen barbershops in Nederland te vinden. In de afgelopen jaren worden het er juist steeds meer en meer. Nu hoor ik je al denken en vraag je je af: wat is een barbier precies? Bij is niet een herenkapper delft maar is gespecialiseerd in het scheren en knippen van mannen. Je kan naar een barbier gaan om je baard te laten bijwerken of een nieuwe look voor je haar. Daarnaast is het een hele ervaring om naar de barbier te gaan. Een afspraak met een barbier gaat vaak gepaard met een drankje zoals een kop koffie, een biertje of zelfs een glas whisky.

Maar wat is het beroep nou precies? Een barbier is een specialist in het scheren, knippen en verzorgen van het haar en baarden. De term barbier is er al sinds de middeleeuwen. De laatste jaren was dit helaas verminderd door de opkomst van scheermesjes en scheerapparaten maar gelukkig maakt de barbier zijn opkomst. De barbier is naast het knippen van je haar gespecialiseerd in het stijlen van je baard. Barbieren kunnen je baard tot in de puntjes verzorgen.

Een behandeling bij een barbier is wel wat anders dan bij hairdresser delft. Een afspraak bij de barbier is een hele beleving. Er is muziek, drank een stoere atmosfeer. Het is een hele beleving op zichzelf. Het knippen en stijlen van je haar wordt zorgvuldig gedaan. Als je ook nog eens je baard laat stijlen kan een beurt bij de barbier iets duurder uitpakken wat je normaal gesproken gewend bent. Bij een knipbeurt bij de barbier kan je al gauw denken aan €40 per knipbeurt. Dit is mede te danken aan de luxueuze ervaring die je krijgt. Dit is natuurlijk iets wat je niet verwacht bij een normale kapper. 

https://www.onekappers.nl/