Idelisa
Image default
Huishoudelijk

Zomertip: gebruik nieuwe plissé hordeuren!

In Nederland komen zo’n dertig verschillende soorten muggen voor. Gelukkig brengen ze in Nederland geen ziekten meer over sinds de uitroeiing van malaria in de jaren 60. Mochten er bijvoorbeeld exotische muggen hier komen, dan zou het kunnen dat er bijvoorbeeld knokkelkoorts overgebracht kan worden. Maar gelukkig is dit niet zo op het moment. Wat wel zo is, is dat muggen ontzettend irritant en vervelend zijn. Ze steken je en drinken je bloed, vervolgens ontstaan en pijnlijke en jeukende bulten. Toch wil je in de zomer lekker de deur open kunnen zetten tijdens het mooie weer. Maar dan komen muggen en andere insecten makkelijk het huis in. Om dit tegen te gaan is een hordeur een ideale oplossing. Maar een hordeur gaat van binnen of naar buiten open. Zo kunnen er toch vaak nog insecten en muggen binnen komen. Plissé hordeuren gaan als schuifdeuren open, zo geeft het niet alleen een luxere uitstraling, het werkt ook nog eens beter.

Hoe werken plissé hordeuren?

Plissé hordeuren hebben een vouwsysteem van het hor gaas. De plissé hordeuren gaan dus als schuifdeuren open. Daarnaast zijn ze ook nog eens zonwerend, houden ze insecten en andere beestjes tegen en zijn ze wel luchtdoorlatend. De plissé hordeuren komen oorspronkelijk uit Japan en is de meest populaire hor in Nederland. Ze zijn gebruiksvriendelijker en gaan minder snel kapot. Het neemt ook nog eens weinig ruimte in beslag dus zitten deze plissé hordeuren niet in de weg. Het kan namelijk in en op het kozijn geplaatst worden.

Deze hordeuren worden op maat gemaakt en kunnen zelf gemakkelijk gemonteerd worden in de deur. Ook kan de hordeur gebruikt worden bij een schuifpui of een normale deur naar de tuin. Zo kan iedereen lekker van het mooie weer genieten en de deuren openzetten zonder dat er allemaal vervelende muggen en andere insecten binnen komen.