Idelisa
Image default
Aanbiedingen

Zorg voor je vijver

Zorg voor je vijver

Net zoals de rest van de tuin heeft de vijver ook onderhoud nodig. Als je dit niet doet, wordt de vijver op den duur moerassig. De vijver kan zelfs gaan stinken. Door het bij te houden, is het niet veel werk en blijft jouw vijver een mooie toevoeging in de achtertuin. Wat de vijver precies nodig heeft verschilt per tijd van het jaar.

 

Winter

In de winter heeft de vijver niet zo veel nodig. Je kunt er voor zorgen dat de vijver niet bevriest, om schade aan de planten te voorkomen. Planten groeien in de winter niet en de vissen houden een winterslaap. Ze willen het liefst met rust gelaten worden.

 

Lente

In de lente begint de natuur te bloeien en dat kan hard gaan. Er zijn een aantal dingen om op te letten. Ten eerste zul je moeten kijken, wat de planten nodig hebben. Wat is de schade van de winter? En wil je nieuwe planten toevoegen? Daarnaast moet je de waterkwaliteit controleren en bijstellen. Algen worden in de lente zichtbaar, omdat de watertemperatuur stijgt. Deze algen kun je in de lente het beste bestrijden.

 

Zomer

In de zomer hoef je weer minder onderhoud te verrichten. Het onderhoud dat je in de lente hebt uitgevoerd, moet je in de zomer bijhouden. Je kunt dan ook planten snoeien, als deze te hard zijn gegroeid in de zomer.

 

Najaar

Dit is het belangrijkste jaargetijde. Om de vijver de winter door te laten komen, moet de vijver worden schoon gemaakt. Ook sterven vele delen van planten, die moeten worden opgeruimd. Dit is ook de tijd dat de bladeren van de bomen vallen. Om te voorkomen dat je deze uit de vijver moet vissen kun je een net plaatsen. Als alle bomen kaal zijn haal je het net weer weg en houd je een bladvrije vijver over. Zo’n net bestel je gemakkelijk bij een winkel als de Nettenshop

 

Bijhouden

Zoals altijd geldt, bijhouden scheelt veel werk op de lange termijn. Controleer daarom zo nu en dan je vijver en verricht onderhoud waar nodig. Anders kan het zijn dat je hem helemaal leeg moet halen en opnieuw vullen. Of toch afscheid nemen, en dat zou zonde zijn!

 

https://www.nettenshop.nl/