Idelisa
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je naar Lissabon zou moeten gaan tijdens je volgende vakantie

Lissabon staat voor schoonheid, historiek, natuur, een heerlijke keuken en een rijke cultuur.  Dus waar wacht je nog op? Je kan dit jaar al naar Lissabon gaan tijdens je jaarlijkse vakantie.

Als je echt wilt genieten van je verblijf in Lissabon moet je een huurauto nemen. Met een huurauto van een autoverhuurdienst zorg je ervoor dat je beter door de stad navigeert en kunt genieten van de omgeving. Het huren van een auto in Portugal is goedkoop en gemakkelijk.

De beste activiteiten in Lissabon:

Je hebt misschien nog geen idee wat voor soort attracties Lissabon te bieden heeft. Geen probleem, hier zijn een paar attracties en dingen die je kan doen:

1. Castelo de São Jorge:

Dit is de belangrijkste bezienswaardigheid van Lissabon. Het is een iconische trekpleister die bestaat uit een museum, een archeologische site en kantelen. Een compleet pakket voor mensen die graag historische plaatsen verkennen. De machtige muren en torens nemen je terug naar de tijd van toen.

En deze bezienswaardigheid heeft nog een extra troef want vanaf de top van het kasteel kan je genieten van een betoverend uitzicht op de rivier de Talbot en de hele stad Lissabon.

2. Oceanário de Lisboa:

Heb je ooit al eens nagedacht over het leven in de oceaan? Zoals wat er verborgen zit in de diepten van de oceaan? Nou dan kan je een kijkje nemen en meer te weten komen over het leven in de oceaan in één van de mooiste aquaria in Europa. Het is ook één van de grootste aquaria in Europa en het is een familie-georiënteerde plek, dus het is uitstekend voor de kinderen.

3. Feitoria:

Dit is één van de beste restaurants in Lissabon. Ze serveren traditionele Portugese gerechten met natuurlijke en pure smaken. De beroemde chef-kok João Rodrigues runt dit restaurant. Hij wil de Portugese smaak in zijn gerechten in ere houden. Dat doet hij door gerechten van topkwaliteit te maken, of het nu gaat om groentegerechten of zeevruchten. De gerechten spreken voor zich en je zal genieten van deze verfijnde Portugese smaken.

Als je een auto huurt, vergeet dan niet om de autoverhuurdiensten te vergelijken, zodat je de beste dienst kan kiezen. Je vindt het grootste aanbod van huurauto’s op de luchthaven. Meer over autoverhuur op de luchthaven hier: https://www.autoportugal.nl/nl-luchthaven-lissabon-portela/. Je kan de prijzen online vergelijken voordat je op vakantie vertrekt.

4. Pastéis de Belém:

Ben je ooit in Parijs geweest en heb je de Eiffeltoren niet gezien? Nou, dat klinkt nogal absurd en zo is het ook met Lissabon en pastel de Belém. Dit is het heerlijkste gebak dat je ooit zal eten. En in de bakkerij Pastéis de Belém staan ’s morgens vroeg mensen in de rij te wachten om hun gebakje te kopen. Je moet dit dus echt proberen, want ze zijn de moeite waard.

5. Nationaal Museum van Oude Kunsten:

Dit museum bezit de grootste collectie beroemde 15e- en 16e-eeuwse schilderijen en is een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Het is toch geweldig om te verdwalen in lang vervlogen tijden en te genieten van de kunst van vroeger.

Tot Slot:

De dingen die we hierboven besproken hebben, beschrijven nog niet half hoe mooi Lissabon is. Het heeft veel meer te bieden en schoonheid kan niet in woorden worden uitgedrukt. Daarom dat je het met eigen ogen moet zien. Twijfel niet langer en begin gewoon met het plannen van je reis naar Lissabon.

https://www.autoportugal.nl