Idelisa
Image default
Society / Relationships

Anniek Schuurs, Mediator Soest voor een ouderschapsplan

Een ouderschapsplan is in Nederland verplicht, Anniek Schuurs, mediator Soest helpt u graag bij het opstellen van zo’n ouderschapsplan. Naarmate de jaren verstrijken, krijgt een huwelijk te maken met ups en downs. Tijdens de tijden dat het huwelijk wat stroef en moeizaam verloopt, stellen sommige ouders zich vragen als: “Moeten we bij elkaar blijven voor de kinderen?”. Andere ouders vinden dan dat een scheiding hun enige optie is. En hoewel alle ouders zich veel zorgen kunnen maken – van de toekomst van hun woonsituatie tot de onzekerheid van de voogdijregeling – kunnen ze zich het meest zorgen maken over hoe de kinderen met de scheiding zullen omgaan.

Mediator Soest staat u bij nog voor de moeilijke tijden aanbreken

Het is aan te raden een ouderschapsplan op te laten stellen door Anniek Schuurs Mediation, mediator Soest. Want een scheiding kan nogal wat psychologische effecten hebben op de kinderen. En dan is het goed om op voorhand, dus nog voor de moeilijke huwelijksjaren over een goed ouderschapsplan is nagedacht. Het goede nieuws is dat ouders maatregelen kunnen nemen om de psychologische effecten van een echtscheiding op kinderen te verminderen. Een paar ondersteunende opvoedingsstrategieën kunnen een grote bijdrage leveren aan het helpen van kinderen om zich aan te passen aan de veranderingen die de echtscheiding met zich meebrengt.

Houd rekening met het verloop

Het eerste jaar na de scheiding is het moeilijkste jaar na de scheiding

Kinderen worstelen het meest tijdens het eerste jaar of eerste twee jaar na de scheiding. Ze zullen waarschijnlijk last hebben van verdriet, woede, angst en ongeloof. Maar veel kinderen lijken ook goed te kunnen omgaan met de veranderde situatie. Ze wennen aan de soms vele veranderingen in hun dagelijkse routines en ze groeien in de nieuwe regelingen. Een echtscheiding zorgt voor emotionele onrust voor het hele gezin, maar voor kinderen kan de situatie behoorlijk eng, verwarrend en frustrerend zijn. Jonge kinderen hebben vaak moeite om te begrijpen waarom ze in twee huizen moeten wonen. Ze kunnen zich zorgen maken over de liefde van hun ouders. Als hun ouders kunnen stoppen met van elkaar te houden dat op een dag, hun ouders kunnen stoppen met het houden van hen. Ze kunnen denken dat de scheiding hun schuld is. Natuurlijk is elke situatie uniek. In extreme omstandigheden kan een kind zich opgelucht voelen door de scheiding – als een scheiding minder ruzies en minder stress betekent.

Een ouderschapsplan kan voorzien in goede afspraken om psychologische effecten op de kinderen tot een minimum te beperken.