Idelisa
Image default
Woning en Tuin

Waar is een dakkoepel goed voor?

Bij het bouwen van moderne woningen wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een dakkoepel op het dak maar waar is dit goed voor? De dakkoepel is er om meer licht in het huis te laten en uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen vrolijker zijn wanneer er meer natuurlijk licht in het huis is. De kans op depressie wordt ook kleiner en dit is eigenlijk wel logisch want over het algemeen zijn de mensen in de zomer ook vrolijker wanneer er meer natuurlijk licht is.

Naast dakkoepel worden er nog diverse andere methodes gebruikt om meer licht in het huis te laten. Zo wordt er veel meer gebruik gemaakt van glas en hebben de woningen veel grotere raampartijen. Tegenwoordig hebben woningen minder muren en meer glas om zo meer licht naar binnen te laten. Dankzij dubbel glas blijft de warmte ook binnen en in de zomer buiten. Het glas werkt in sommige gevallen beter dan muren en het laat licht naar binnen.

In sommige ruimtes is het niet mogelijk om grote raampartijen of zelfs een raam te plaatsen vanwege de privacy. Denk hierbij maar eens aan de badkamer of de wc maar het is wel mogelijk om hier meer licht naar binnen te laten door een dakkoepel.

lichtkoepels.info/

luminusdak.nl/

plexiglas.nl/