Idelisa
Image default
Toerisme

Culinair en cultureel: een rondreis door Italië

Tijdens een vakantie of rondreis moet er natuurlijk ook gegeten worden en in Italië is het niet moeilijk om een restaurant te vinden. Italië heeft een seizoensgebonden keuken waarin de eenvoud van de gerechten centraal staat. Iedere regio in Italië heeft zijn eigen lokale smaken en specialiteiten. Natuurlijk staat Italië in het buitenland vooral bekend om de pizza’s en pasta maar neem ook eens de tijd om u te verdiepen in de wijn, kaas en koffie. Als u een rondreis door Italië maakt, kunt u kennismaken met alle elementen van de Italiaanse keuken.

Een reis door de geschiedenis

Italië heeft ook een rijke geschiedenis die in de huidige tijd nog ruimschoots vertegenwoordigd wordt in het land. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het Colosseum in Rome, de grachten van Venetië of het Piazza del Duomo in Milaan. Maar de rijke geschiedenis is ook terug te zien in de kunst van onder andere Michelangelo en de beeldhouwkunst van Bernini. Afhankelijk van de regio waarin u gaat reizen, zult u elementen terug zien uit verschillende periodes uit de geschiedenis. Daarnaast zijn er ook nog de invloeden van religie die ruimschoots terug te zien zijn in de verschillende Italiaanse steden, met als meest bekende natuurlijk het Vaticaan in Rome.

Uw voorkeuren in één reis

Wilt u op zoek naar de rijke smaken van Italië of kennismaken met de geschiedenis die als een rode draad door het land loopt? Dan bent u bij Vámonos Travels aan het juiste adres. Bij hen kunt u onder meer terecht voor het boeken van een rondreis door Italië of een rondreis door Spanje. U kunt kiezen voor een vooraf samengestelde rondreis door Italië of een vooraf samengestelde rondreis door Spanje. U heeft daarnaast echter ook de mogelijkheid om uw rondreis door Spanje of Italië volledig zelf samen te stellen.