Idelisa
Image default
Toerisme

Vlaanderen is de ideale bestemming voor familietoerisme

bokrijk bezoeken

De noordelijke regio van België Vlaanderen en haar hoofdstad Brussel zijn perfect voor gezinnen. Hier kunnen mensen van alle leeftijden letterlijk terug in de tijd reizen – vanaf de 6e eeuw voor Christus. tot op de dag van vandaag. Onderweg ontmoeten toeristen beroemde historische en culturele figuren: Ambiorix, de leider van de Gallische stam van Eburonen, de graven van Vlaanderen, ontsnapte helden uit de schilderijen van Bruegel de Oude, Napoleon en grappige striphelden Smurfen en Kuifje, evenals goede Brabantse paarden, trotse draken en andere ongelooflijke wezens.

Wist je dat in de meeste historische steden het stadscentrum een ​​voetgangersgebied is? Dat je in hartje Gent een indrukwekkend middeleeuws kasteel kan bezoeken? Wist je dat de Antwerpse Zoo een van de oudste ter wereld is en dat een van de Brusselse musea de grootste museumzaal ter wereld herbergt die volledig gewijd is aan dinosauriërs? En dat veel van de Vlaamse musea interactief zijn en gebruikmaken van de nieuwste moderne technologie die zowel kinderen als volwassenen zal boeien. Hieronder vindt u een selectie van geweldige attracties en activiteiten in Vlaanderen voor het hele gezin.

Limburg

De provincie Limburg, de “verloren parel” in Oost-Vlaanderen, biedt tal van attracties en activiteiten voor kinderen. Het Etnografisch Openluchtmuseum Bocrijk heeft voor vele aangename verrassingen gezorgd – koetsritten als echte Vlamingen van de 16e eeuw, brood bakken, een masterclass kaarsen maken volgens oude recepten, een leuke fotosessie in traditionele outfits of kinderspelen uit de tijd van Brueghel in het heden schuur. Op het grondgebied van Bokrijk, vlakbij het openluchtmuseum, kun je met de fiets dwars door de pittoreske vijver fietsen zonder natte voeten (fietsen door het water). Het fietspad 212 meter lang en 3 meter breed is en het wateroppervlak op ooghoogte aan beide kanten geen wonder is? Deze “waterroute” maakt deel uit van het goed uitgebouwde fietspad van de Limburgse regio De Plopsa Indoor in Hasselt is een overdekt themapark met glijbanen en attracties, evenals een buitenruimte met een speeltuin en een klimberg. Gelegen in de oudste stad van België, Tongeren, is het bekroonde archeologische Gallo-Romeinse museum gewijd aan de prehistorie en de Romeinse tijd. Er zijn hier geen saaie exposities, maar interactieve installaties en moderne presentaties met realistische figuren. C-mine in het stadje Genk is een voormalige kolenmijn waar kinderen kunnen deelnemen aan een avontuurlijke ondergrondse expeditie, waarbij ze veel fascinerende feiten leren over het werken in een mijn. Het hoogtepunt van de expeditie is de klim naar de enorme heiblok van de mijn.

https://www.dergatsjev.be/2020/09/bokrijk.html