Idelisa
Image default
Aanbiedingen

Detachering zorg werken? Dit moet je weten

Als je in de zorg gaat werken kan het zijn dat je ervoor kiest om als detachering zorg te gaan werken. Dit heeft voor veel starters veel voordelen we gaan het in deze blog over detachering hebben.

Wat is detacheren?

Bij detachering wordt je als medewerker ingehuurd door een detacheringsbureau. Dit detacheringsbureau kan jou ‘uitlenen’ aan andere bedrijven. Je loon wordt dan ook betaald door het detacheringsbureau en je krijgt via dit bureau ook je opdrachten. Het werk dat je verricht zal niet bij het detacheringsbureau zijn maar bij het bedrijf dat jou heeft ingehuurd.

Voor bedrijven is detachering een goede manier om snel aan flexibele en tijdelijk personeel te komen. Maar ook als een bedrijf een tijdelijke specialist nodig heeft bijvoorbeeld. Als werknemer bij een detacheringsbureau is het erg fijn omdat je veel variatie zult hebben en alles voor je geregeld wordt.

Detacheren lijkt misschien op werken via een uitzendbureau maar heeft wel degelijk grote verschillen. Zo kun je niet zomaar ontslagen worden als je werkt voor een detacheringsbureau en heb je meer baan zekerheid.

Waarom kiezen voor detachering?

Detachering is voor veel starters super interessant omdat zij ontzettend veel werkervaring kunnen opdoen. Ook voor personen die uiteindelijk een eigen onderneming willen starten is werken in detachering zorg erg interessant. Je krijgt namelijk een kijkje in vele verschillende bedrijven, zo kun jij je altijd ontwikkelen in specialisaties of je eigen onderneming starten met de beste tips van al deze bedrijven waar je dankzij detachering voor hebt kunnen werken.

Wanneer past detachering niet?

Detachering is niets voor jou als je niet flexibel kunt zijn. Door te werken in de detachering zal je namelijk vaak van omgeving en collega’s veranderen. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Ook is het belangrijk dat je veel beschikbaar bent om de flexibele uren te kunnen maken en dat je beschikt over vervoer.

https://healthz.eu/detachering-in-de-zorg/