Idelisa
Image default
Bedrijven

Maak van schoonmaken een leuke bezigheid

Het is iets waar een hoop mensen van walgen en daardoor enorm uitstellen: het schoonmaken van je huis. Goed en grondig schoonmaken kost immers tijd. Het is niet bepaald een hele fijne ontspannende activiteit om thuis te doen. Het moet echter wel gebeuren, zodat je huis niet smerig wordt. Toch heb je ook mensen die er intens van genieten om lekker veelvuldig schoon te maken. Ze genieten enorm als ze tegels staan te schrobben in de badkamer. Het behoeft geen uitleg dat een schoon en fris huis noodzakelijk is. Een goede hygiëne is belangrijk en zorgt voor rust in je hoofd. Zorg dus dat je het schoonmaken thuis goed bijhoudt en regelmatig wat poetst.

Goed om te weten

Je kunt natuurlijk een professioneel bedrijf inhuren die komen schoonmaken met professionele schoonmaakartikelen, maar je kunt het ook zelf doen. Overigens kun je zelf ook professionele schoonmaakartikelen aanschaffen. Het is echter wel fijn als je weet wat je hiermee doet. Het is belangrijk dat je weet wat elk schoonmaakmiddel precies doet. Een glasreiniger is bijvoorbeeld niet echt bedoeld om een vloer mee te dweilen. Zorg dat je voldoende sponsjes, doeken en borstels aanschaft. Ook hier heeft elk product weer een andere werking. Een glazen tafel krijg je niet schoon met een borstel. Een microvezeldoekje doet het dan wel weer goed bij een glazen tafel of spiegel. Microvezeldoekjes laten geen strepen achter. Deze doekjes maken oppervlaktes lekker schoon. Natuurlijk dien je wel vaker te poetsen. Een keer per maand schoonmaken is niet genoeg. Probeer tweemaal wekelijks lekker je huis te reinigen. Dit voorkomt dat je te maken krijgt met insectenplagen, schimmel in alle vormen en nog veel meer viezigheid.

Poetsen leuker maken

Als je besluit zelf uitgebreid je huis te gaan schoonmaken, zorg dan dat je oude of gescheurde kleding aantrekt. Zet een lekker muziekje op voor jezelf en maak het zo aangenaam mogelijk. Stel het poetsen vooral niet uit en bedenk van tevoren wat je allemaal wilt gaan schoonmaken. Begin bij het begin. Het lijkt misschien een vervelende klus, maar je zult jezelf dankbaar zijn wanneer je aan het eind van de dag neerploft op je bank.

https://omnimar.nl/