Idelisa
Image default
Dienstverlening

Hoe een goede huid te behouden?

Geen tijd om uw huid intensief te verzorgen? Beheers de basis om jezelf te verwennen. Door goed voor je huid te zorgen en een gezonde levensstijl te leiden, kun je veel huidproblemen voorkomen en natuurlijke veroudering vertragen. Er worden veel producten en huidbehandelingen aangeboden in online winkels, beauty- en wellness winkels en huidklinieken. Huidtherapie kan wonderen verrichten voor uw huid, zolang u maar weet wat het beste is voor uw huidtype.

Kwesties over pigmentatie

De pigmentatie van de huid verwijst naar de kleur. Dyspigmentatiestoornissen kunnen ervoor zorgen dat uw huid er gekleurd uitziet. Huidcellen produceren melanine pigment, dat je huid zijn kleur geeft. Deze aandoening wordt hyperpigmentatie genoemd. De aandoening kan specifieke huidgebieden of uw hele lichaam aantasten. Een type hyperpigmentatie dat veel voorkomt bij mensen naarmate ze ouder worden, zijn levervlekken. Hoewel hyperpigmentatie in de meeste gevallen onschadelijk is, kunnen onderliggende medische aandoeningen dit soms veroorzaken. De meeste mensen beschouwen het als een cosmetisch probleem. Maar er is tegenwoordig een technologische pigmentatie behandeling beschikbaar in gerenommeerde huidklinieken.

Uw huid pigmentatiestoornis behandelen

Een pigmentbehandeling aan huis kan op verschillende manieren. Er zijn aanwijzingen dat de ingrediënten in de remedies die we hier delen, kunnen helpen bij het verlichten van huidpigmentatie, ondanks de anekdotische aard van sommige ervan. Afhankelijk van de oorzaak van hyperpigmentatie moet u mogelijk een onderliggende medische aandoening aanpakken of een medicijn stoppen. Als huismiddeltjes voor pigmentatie niet het gewenste resultaat opleveren, kunt u een medische behandeling overwegen. U kunt met uw dermatoloog praten over microdermabrasie, chemische peelings, laser resurfacing, intens gepulseerd licht of cryotherapie. Een hypergepigmenteerde huid aandoening is meestal cosmetisch in plaats van medisch. Neem contact op met uw arts als uw huidverkleuring het gevolg is van een medische aandoening of medicatie. Zij kunnen u beter helpen met welke behandeling er het beste voor is.

Waarom huid pigmentatie ervaart

Kleuren is pigmentatie. Mensen met huidpigmentatie stoornissen hebben een donkerdere huid. Melanine is verantwoordelijk voor huidverkleuring. Melanine wordt geproduceerd door speciale cellen in de huid. De melanineproductie wordt beïnvloed door beschadigde of ongezonde melanocyten. Een pigmentatiestoornis kan slechts een stukje huid aantasten. Andere pigmentatiestoornissen treffen echter het hele lichaam. Een donkere huid wordt veroorzaakt door overmatige melanineproductie. De huid van een vrouw kan donkerder worden door zwangerschap, de ziekte van Addison en blootstelling aan de zon. Minder melanine betekent een lichtere huid. De aandoening Vitiligo resulteert in witte plekken op de huid. Een persoon met albinisme heeft een genetische aandoening die hun huid aantast. Mensen met albinisme hebben mogelijk geen kleur, hebben een lichtere huidskleur of missen huidskleur plekken. Andere oorzaken van een lichtere huid zijn infecties, blaren en brandwonden.