Idelisa
Image default
Meubels

Hoe groot moet mijn bed zijn?

Het aanbod in bedden om te slapen is zeer groot. Je kan vele stijlen, soorten, kleuren en materialen bedden krijgen die mooi passen in jouw slaapkamer. Maar het belangrijkste is misschien wel de maat van het bed. Welke maat moet je kiezen? Dit heeft te maken met de lengte van jou als persoon en of je alleen slaapt of met een partner in het bed. In dit artikel worden de verschillende maten die er zijn beschreven en toegelicht wat de voordelen zijn van deze maat bed.

Breedte van het bed

Er zijn verschillende maten voor de breedte te krijgen. Zo heb je het bed met een breedte van 90cm. Dit is de maat van een standaard 1 persoonsbed van Emob. Deze maat wordt vooral voor bedden van kinderen of tieners gekocht, maar het is natuurlijk ook mogelijk voor volwassenen. Naast 90cm heb je ook de mogelijkheid om een 1 persoonsbed te kopen met een breedte van 100cm. Dit komt minder vaak voor, maar kan voor een volwassenen net even wat ruimer en fijner zijn. Naast de eenpersoonsbedden heb je ook de mogelijkheid om een twijfelaar te kopen. Een twijfelaar is net wat groter dan een eenpersoonsbed en heeft een breedte van 120 cm. Dit is een bed voor één persoon waar je ook met twee personen in zou kunnen. Je kan er ook voor kiezen om een twijfelaar te kopen die iets meer lijkt op een tweepersoonsbed en de breedte heeft van 140cm. Dit is een zeer gangbare maat voor mensen die geen grote slaapkamer hebben en toch met ze tweeën willen slapen. Deze bedden zie je ook vaak terug in studentenkamers. Bij de breedte van 160cm zit je te kijken naar een tweepersoonsbed. Dit is de standaard maat, maar er zijn ook mogelijkheden om voor een nog breder tweepersoonsbed te kiezen. Zo kan je een bed met een breedte van 180 cm en 200cm krijgen. Een 180×200 bed is een perfect bed om met en partner in te slapen en is in allerlei stijlen en kleuren te krijgen. De 200cm breedte bed wordt ook wel als een XL bed gezien.

Lengte van het bed

Naast de vele verschillende breedte maten kan je ook nog kiezen uit verschillende lengte maten. De meest bekende maat is de 200cm lengte maat. Dit is een standaar maat in Noord en midden europ en is geschikt voor mensen die een lengte hebben tot ongeveer 185 cm. In Zuid-Europa is 190cm een populaire lengte maat van een bed. Als een persoon groter is dan ongeveer 190cm dan is een bed van 210cm lengte een aanrader. Voor mensen die langer zijn dan 195cm is het handig om te kiezen voor een bed van 220cm. Dit wordt ook wel gezien als een XL bed. Deze lengte maten zijn te combineren met de breedtematen die te krijgen zijn. Dus ga voor jezelf na wat je nodig hebt en ook hoe lang je zelf bent. Zo kan je een goeie keuze maken voor het maat van het bed en daarbij ook het matras en beddengoed.