Idelisa
Image default
Gezondheid

Pijn in de Onderrug? Zo voorkom je het!

Pijn in de onderrug is één van de meest voorkomende lichamelijke klachten. Deze pijn kan verschillende oorzaken hebben, maar vaak heeft het te maken met een verkeerde houding. Bijvoorbeeld als je lang zit of staat zonder beweging. Gelukkig zijn er manieren om pijn in de onderrug te voorkomen! In dit artikel vertellen we je over een aantal tips die je hierbij kunnen helpen.

Wat kun je doen om deze pijn te voorkomen

– Neem regelmatig pauzes tijdens het zitten of staan. Probeer iedere 20 minuten even te bewegen, strekken of iets anders te doen om je spieren wat rust te geven.

– Zorg ervoor dat je in een goede houding zit of staat. Let bijvoorbeeld op je rug, nek en schouders. Als je vaak achter de computer zit, is het belangrijk om een ergonomische stoel en/of bureau te gebruiken.

– Doe regelmatig oefeningen om je spieren en gewrichten soepel te houden. Dit kan bijvoorbeeld door dagelijks een klein stukje te wandelen of te fietsen, maar ook door (yoga)oefeningen te doen.

– Ga naar een chiropractor of fysiotherapeut als je pijn in de onderrug hebt. Zij kunnen ervoor zorgen dat de pijn sneller verdwijnt en helpen je om er in the future voor te zorgen dat de pijn minder snel terugkomt.

Langs gaan bij een fysio of chiropractor

We hopen dat je met deze tips pijn in de onderrug kunt voorkomen. Mocht je toch pijn in je onderrug hebben, aarzel dan niet om naar een chiropractor of fysiotherapeut te gaan. Zij kunnen je helpen om van je pijn af te komen! Rug Medisch Centrum is gevestigd in Nootdorp waar je altijd langs kunt gaan om een een controle te doen. Je kunt via de website een afspraak maken of langs gaan. Zij helpen je graag!