Idelisa
Image default
Aanbiedingen

Glaasje champagne erbij, zo drinkt u hem het lekkerste!

Champagne is een mousserende wijn die wordt geproduceerd in de Champagnestreek in Frankrijk. Hij wordt gemaakt van een mengsel van Pinot Noir, Chardonnay, en Pinot Meunier druiven. Over het algemeen is het een droge drank met een hoge zuurgraad. Dit drankje kent een lange geschiedenis en is al eeuwen oud. Champagne bestaat namelijk al sinds het begin van de 18e eeuw, en de populariteit van dit drankje is in de laatste jaren alleen maar toegenomen. Een glaasje champagne is heerlijk bij elke speciale gelegenheid. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat u hem op zijn lekkerst drinkt.

 

De geschiedenis van champagne

 

Het eerste champagnehuis werd in 1729 opgericht door Dom Pérignon. Maar het eerste geregistreerde gebruik van de term champagne was al in 1676. Men denkt dat het woord champagne komt van het Latijnse woord campagna, dat “platteland” betekent. Het drankje werd oorspronkelijk geproduceerd in de Champagnestreek in Frankrijk. Hier is het ideale klimaat voor de druiventeelt, namelijk koel en droog met een kalkhoudende grond. Dit geeft de mousserende wijn zijn kenmerkende smaak. 

 

De juiste manier van schenken

 

Als eerste is het, het belangrijkste om de champagne altijd gekoeld te serveren. De perfecte temperatuur om hem te serveren is tussen de 7 en 10 graden Celsius. U kunt hem een paar uur in de koelkast zetten voordat u hem serveert, of u kunt een ijsemmer gebruiken om hem koud te houden. Dit laatste staat ook nog eens erg leuk op tafel.

 

Ten tweede, is de vorm van het glas essentieel. Schenk de champagne in flûtes, dit zijn hoge en smalle glazen die ook wel beter bekend staan als champagneglazen. Schenk de champagne niet in gewone wijnglazen. In flûtes blijven de bubbels beter behouden en vervliegen ze niet te snel. Een glazen champagne glas is het lekkerste om de mousserende wijn uit te drinken. Geeft u een feestje en wilt u uw glazen netjes houden, dan zijn kunststof champagneglazen een goede optie.

 

Als derde en laatste tip: vul het glas niet helemaal tot aan de rand. Laat wat ruimte over zodat de bubbels naar boven kunnen komen. Drink het daarbij relatief snel op, mousserende wijnen zijn het lekkerst als ze vers zijn.

 

Wanneer u deze tips opvolgt bij de volgende keer dat u van een heerlijk glas champagne inschenkt, zult u er zeker nog extra van genieten.

 

https://www.packagingdirect.nl/