Champagne is een mousserende wijn die wordt geproduceerd in de Champagnestreek in Frankrijk. Hij wordt gemaakt van een mengsel van Pinot Noir, Chardonnay, en Pinot Meunier druiven. Over het algemeen is het een droge drank met een hoge zuurgraad. Dit drankje kent een lange geschiedenis en is al eeuwen oud. Champagne bestaat namelijk al sinds het begin van de 18e eeuw, en de populariteit van dit drankje is in de laatste jaren alleen maar toegenomen. Een glaasje champagne is heerlijk bij elke speciale gelegenheid. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat u hem op zijn lekkerst drinkt.
De geschiedenis van champagne
Het eerste champagnehuis werd in 1729 opgericht door Dom Pérignon. Maar het eerste geregistreerde gebruik van de term champagne was al in 1676. Men denkt dat het woord champagne komt van het Latijnse woord campagna, dat “platteland” betekent. Het drankje werd oorspronkelijk geproduceerd in de Champagnestreek in Frankrijk. Hier is het ideale klimaat voor de druiventeelt, namelijk koel en droog met een kalkhoudende grond. Dit geeft de mousserende wijn zijn kenmerkende smaak.
De juiste manier van schenken
Als eerste is het, het belangrijkste om de champagne altijd gekoeld te serveren. De perfecte temperatuur om hem te serveren is tussen de 7 en 10 graden Celsius. U kunt hem een paar uur in de koelkast zetten voordat u hem serveert, of u kunt een ijsemmer gebruiken om hem koud te houden. Dit laatste staat ook nog eens erg leuk op tafel.
Ten tweede, is de vorm van het glas essentieel. Schenk de champagne in flûtes, dit zijn hoge en smalle glazen die ook wel beter bekend staan als champagneglazen. Schenk de champagne niet in gewone wijnglazen. In flûtes blijven de bubbels beter behouden en vervliegen ze niet te snel. Een glazen champagne glas is het lekkerste om de mousserende wijn uit te drinken. Geeft u een feestje en wilt u uw glazen netjes houden, dan zijn kunststof champagneglazen een goede optie.
Als derde en laatste tip: vul het glas niet helemaal tot aan de rand. Laat wat ruimte over zodat de bubbels naar boven kunnen komen. Drink het daarbij relatief snel op, mousserende wijnen zijn het lekkerst als ze vers zijn.
Wanneer u deze tips opvolgt bij de volgende keer dat u van een heerlijk glas champagne inschenkt, zult u er zeker nog extra van genieten.
|
https://www.packagingdirect.nl/ |
Goed artikel? Deel hem dan op:
Gerelateerde berichten:
- Het ontstaan van de sok Het ontstaan van de sok Sokken staan niet bekend als de meest spannende kledingstukken. Sterker nog, soms worden ze zelfs overgeslagen bij het uitzoeken van...
- Académie | Beauty Fashion Shop Het merk Académie, origineel Académie Scientifique de Beauté is opgericht door Alexandre Lamotte en al meer dan een eeuw actief in de cosmeticabranche. De heer...
- nu Motorrijbewijs halen in Hengelo Wilt u graag uw motorrijbewijs in Hengelo halen, maar was u nog opzoek naar een rijschool waar u eventueel rijles zou kunnen nemen....
- Welke massage past bij mij? Wil je graag een massage boeken, maar weet je niet welke massage het beste bij jou past? Yules Masseert kan je hiermee helpen! Wij zijn...
- India en hun dieren In India heb je dieren die heilig zijn. Je kent het waarschijnlijk wel van koeien die heilig in het land zijn. Daarnaast zijn er nog...
- Pijn in de Onderrug? Zo voorkom je het! Pijn in de onderrug is één van de meest voorkomende lichamelijke klachten. Deze pijn kan verschillende oorzaken hebben, maar vaak heeft het te maken met...