Idelisa
Image default
Groothandel

Waarom kiezen voor led panelen en hoe te installeren?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor LEDpanelen in plaats van traditionele verlichting. Zo zijn led panelen energie-efficiënt, wat betekent dat ze minder stroom verbruiken en daardoor ook goedkoper zijn in gebruik. Ze hebben ook een lange levensduur en kunnen wel 50.000 uur meegaan, wat neerkomt op ongeveer 5 tot 7 jaar gebruik. Bovendien produceren ze weinig warmte, wat betekent dat ze minder belastend zijn voor het milieu en dat ze minder risico op brandgevaar hebben.

Welke materialen zijn nodig voor de installatie van led panelen?

Er zijn enkele materialen nodig om led panelen te installeren. Zo heb je bijvoorbeeld montagebeugels of -klemmen nodig om de panelen op te hangen. Je hebt ook een montageframe nodig als je de panelen in een plafond of wand wilt inbouwen. Verder heb je eventueel zuignappen of zelfklevende strips nodig als je de panelen aan een raam wilt bevestigen. Het is ook verstandig om een gereedschapskist met de benodigde gereedschappen, zoals een schroevendraaier en een boormachine, bij de hand te hebben.

Hoe installeer je led panelen?

Het installeren van led panelen kan door een professioneel bedrijf worden gedaan, maar het is ook mogelijk om dit zelf te doen. Voordat je begint met de installatie, is het verstandig om het elektriciteitsplan van het gebouw te raadplegen en te controleren of de stroomvoorziening voldoende is voor het aantal led panelen dat je wilt installeren. Zorg ook dat je alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt. Led panelen kunnen bijvoorbeeld worden opgehangen aan het plafond met behulp van beugels of klemmen. Volg hiervoor de instructies van de fabrikant en zorg dat de panelen stevig zijn bevestigd. Led panelen kunnen ook worden ingebouwd in een plafond of wand met behulp van een montageframe. Dit kan enigszins ingewikkelder zijn, dus het is aan te raden om hiervoor hulp te vragen aan een professioneel bedrijf. Verder kunnen led panelen ook worden opgehangen aan een raam met behulp van zuignappen of zelfklevende strips. Zorg dat de panelen stevig bevestigd zijn en dat ze niet los kunnen raken. Hierna kunnen de led panelen worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Dit kan door middel van een stekker of door de panelen direct aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk met behulp van draden. 

Na de installatie

Na de installatie is het belangrijk om regelmatig te controleren of de led panelen goed functioneren en of de stekkers en kabels in goede staat zijn. Het is ook aan te raden om stof en vuil te verwijderen van de panelen, zodat ze goed blijven functioneren. Als de panelen niet goed functioneren, kan dit worden verholpen door de stekkers en kabels te controleren of door contact op te nemen met een professioneel bedrijf.