Idelisa
Image default
MKB

Waarvoor een kadastrale kaart gebruiken?

Waarvoor een kadastrale kaart gebruiken? Dat is een vraag die steeds meer mensen zichzelf stellen. Wanneer je een huis wilt verbouwen, of wilt weten waar de grens ligt van je woning, kan het handig zijn om een kadastrale kaart te gebruiken. Met een kadastrale kaart kun je veel informatie vinden over een bepaalde gemeente. Wil je meer informatie over Hillesluis? Op de website van een kadastrale kaart kun je hier veel over lezen, maar met een betaalde versie kun je dit zelfs downloaden. Je leest vaak alles over de leefomgeving           en je krijgt meer informatie over de mensen die in deze omgeving wonen. Maar wat is een kadastrale kaart nu precies? En waar vind je die? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt. 

Wat is een kadastrale kaart? 

Een kadastrale kaart is een speciale kaart en bevat veel informatie van het kadaster. Hierin staat namelijk alle informatie over percelen en kavels. Vaak staat ieder kavel en perceel in Nederland genoteerd in de kadastrale kaart. Ook valt er veel informatie te vinden in de kaart en kun je hier ook precies zien welke percelen te koop worden geboden. Je ziet in de kadastrale kaart precies hoe de grenzen lopen van jouw kavel en dit kun je goed gebruiken voor een verbouwing. Als je een uittreksel besteld op een kadastrale kaart voor jouw kavel, krijg je vaak twee uittreksels. Je ziet op deze manier precies hoe jouw gebouw eruit ziet en je vindt veel meer informatie over het perceel. 

Een nieuwe woning kopen 

Wil je een nieuwe woning kopen in spangen rotterdam? Heb je al een woning op het oog? Dan is het belangrijk om eerst onderzoek te doen via een kadastrale kaart. De verkopers hebben waarschijnlijk veel verteld over de woning, maar dit klopt niet altijd. Kijk daarom goed op de kadastrale kaart en bekijk de informatie over de bouwgrenzen. Ook vindt je hier meer informatie over de omgeving van Rotterdam. Kijk hierbij ook naar de luchtfoto die je kunt bekijken via de meerdere functies van de kadastrale kaart. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://kadastralekaart.com/buurten/hillesluis-BU05991082