Idelisa
Image default
Aanbiedingen

Zo kun jij besparen op de boodschappen

Zo kun jij besparen op de boodschappen

 

Nu de boodschappen steeds duurder worden, is het belangrijk om extra kritisch te zijn op wat je allemaal haalt. Het is natuurlijk ontzettend zonde dat wanneer je iets haalt, je het de volgende week moet weggooien omdat je het niet gebruikt hebt. Om ervoor te zorgen dat je toch enigszins de kosten van de stijgende prijzen in de hand kunt houden hebben we enkele praktische tips voor je, zodat jij met je Boodschappentrolley vol boodschappen straks de winkel uit loopt.

 

Bekijk de aanbiedingen

 

Iedere week is er natuurlijk weer van alles in de aanbieding. Zorg er daarom dus ook voor dat je niet eet waar je zin in hebt, maar dat je dit afstemt op wat er in de aanbieding is. Het is natuurlijk zonde om 3 euro voor een bloemkool te betalen, terwijl de broccoli er voor 0,99 cent naast ligt. Hetzelfde is ook aan te raden om te doen met vlees en andere producten die je tegenkomt. Dus in plaats van een boodschappenlijstje te maken met producten, is het verstandig een lijstje te maken met productgroepen. In dit geval dus groenten voor een × aantal dagen. Je zult merken dat dit net zo handig werkt en je er een hele hoop geld mee kunt besparen.

 

Gooi niets weg

 

Ken je dat, wanneer je klaar bent met eten er nog net voldoende eten in de pan zit voor één persoon. Vooral wanneer je met meerdere mensen bent, wordt dit vaak gewoon weggegooid. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Je kunt er namelijk nog prima van eten. Zorg er daarom dus voor dat je het eten wat over blijft bewaard, zodat je één keer per week een ‘restjesdag’ kunt doen. Zo kun je niet alleen voedselverspilling tegengaan, maar zorg je er ook voor dat je een hoop geld bespaard. Zo kun je het eten namelijk eenvoudig opwarmen in de magnetron die als best getest is door de consumentenbond.