Idelisa
Image default
Kunst en Kitsch

Wat te doen als u een te restaureren schilderij heeft?

Het kan voorkomen dat u een te restaureren schilderij al te lang heeft laten hangen. Dit schilderij wat eens zo mooi uit de doeken kwam, is ondertussen een doorn in uw oog geworden. Dat is een kenschets van het uiterste geval, maar misschien is het schilderij in uw woonkamer geen aanfluiting. Wellicht zijn de kleuren gewoon niet meer zo treffend als ze eerst waren. Aan uw zicht ligt het niet, waarschijnlijk is het schilderij door de jaren heen gewoon wat verkleurd geraakt. Niet getreurd, dat is een hele normale gebeurtenis binnen de levenscyclus van bepaalde schilderijen.

Wat houdt restaureren in en is mijn schilderij daar wel aan toe?

Het klinkt heel erg ingrijpend: een te laten restaureren schilderij, maar ook bij een kleine aanpassing van de kleuren spreekt men van restauratie. Ook als er geen koffie over het schilderij is gemorst, kan uw schilderij dus gerestaureerd worden. Want restaureren wil zoveel zeggen als het schilderij in haar oorspronkelijke staat terug brengen. Vervaagde kleuren vallen hier dus ook onder, zo ook de ietwat kapotte lijst. Al dit soort mankementen kunnen door professionals gerestaureerd worden. Schuw dus niet weg als uw schilderij u niet kapot genoeg of juist te verwilderd lijkt: vaak is er ook voor uw probleem een gepaste oplossing te vinden.

Waar breng ik een schilderij naartoe om te laten restaureren?

Er zijn natuurlijk meerdere restaurateurs op de markt, maar niet elke restaurateur is even goed of even goedkoop. Het is moeilijk om een aanbeveling te doen zonder voorkennis te hebben van uw specifieke kunstwerk en het probleem wat zich huisvest binnen dit kunstwerk. Toch valt het te adviseren om eens een kijkje te nemen wat Marquant in Laren te bieden heeft, zij zijn al een tijdje uitermate relevant op het gebied van kunstzorg en hebben ondertussen een veelbelovende expertise opgebouwd. Vanzelfsprekend blijft kunstreparatie altijd maatwerk, ook bij deze restaurateur in Laren, maar dat is wel iets wat zij altijd beogen te leveren. Voor het restaureren van uw schilderij bent u daar dus aan het juiste adres.

https://www.marquantkunsthandel.nl/