Idelisa
Image default
Sport

Een wisselbeker of een gewone sportbeker kopen?

Wanneer je voor het eerst gaat kijken naar sport trofeeën om op het door jou georganiseerde evenement uit te reiken, kom je zowel sportbekers als wisselbekers tegen. Zit daar verschil tussen? Om een wisselbeker moet natuurlijk iedere keer opnieuw worden gestreden terwijl je een sportbeker mag houden maar maakt het nog iets uit voor de bekers zelf? Je leest het hieronder.

Verschil tussen wisselbekers en sportbekers

Is er een verschil tussen wisselbekers en sportbekers? Kort gezegd, ja. Een wisselbeker is altijd een sportbeker maar een sportbeker is niet altijd een wisselbeker. Sportbeker is de bredere term die wordt gebruikt.

Een wisselbeker kopen betekent vaak dat je wat duurder uit bent. Dat komt omdat een wisselbeker groter is en vaak van betere materialen is gemaakt. Een wisselbeker moet immers jarenlang meegaan en wordt in die tijd veel vaker opgepakt en verhuisd. Een gewone sportbeker wordt vaak ergens neergezet en blijft daar staan. Wil je echt een topkwaliteit sporttrofee? Vraag dan naar de samenstelling van het materiaal. Kwaliteitstrofeeën bestaan voor een groter gedeelte uit metalen zoals goud, zilver en platina. Datzelfde geldt overigens wanneer je medailles gaat bestellen.

Zoek je iets anders? Vervang de wisselbeker door een kampioensschaal

Een wisselbeker is een mooie trofee maar misschien niet geschikt voor ieder evenement. Ze zijn een stuk groter en duurder. Veel organisatoren kiezen voor een wisselbeker bij grote, belangrijke evenementen zoals een (inter)nationaal toernooi. Als je wel een bijzondere prijs wilt geven maar geen wisselbeker wilt, kun je overwegen om een kampioensschaal te kopen. Een unieke prijs die je niet vaak ziet maar net zo exclusief. En daarnaast een stuk handzamer om mee te nemen. En ook een kampioensschaal kun je op dezelfde manier personaliseren.