Idelisa
Image default
Dienstverlening

Grafmonument voor je vader of moeder

Als je vader of moeder overlijdt, kan dat heftige emoties teweeg brengen . Een afscheid kan plots en onverwachts, maar het kan ook zijn dat het overlijden verwacht werd of zelfs al vooraf bekend was in het geval van euthanasie.  Ook in dat geval kan het dan toch nog onverwachts en abrupt aanvoelen. Het afscheid van je vader of moeder is zo basaal en kan moeilijk zijn om te accepteren.

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/

Na het overlijden moet plots van alles geregeld worden, uitvaart, uitnodigingen maken, zorg voor de ouder die alleen achter blijft, verzekeringen en bankzaken. Het gevoel van een emotionele achtbaan is velen bekend. Na een liefst een mooie uitvaart volgt de verzorging van het graf met een passend grafmonument. Weer zoiets waar je als het meezit in het leven haast nooit mee te maken zult krijgen. Vaak nog een onbekend terrein als een ouder sterft.

Grafmonument voor ouders

Beiden kunnen troost bieden en expressie geven aan mooie en dierbare herinneringen en gevoelens. Een mooie en persoonlijke herinneringsplek helpen bij de verwerking van verdriet en rouw.

Een persoonlijk en dus uniek grafmonument maakt het bezoek aan het graf aangenamer en makkelijker. Een mooie persoonlijke herdenkingsplek nodigt om regelmatig te bezoeken; een onpersoonlijk monument veel minder. Met dit verhaal wil ik je op de hoogte brengen van de mogelijkheden om een persoonlijk en uniek grafmonument te realiseren.

Een fijne herinneringsplek

Als een geliefde of een dierbare sterft, komen meestal emoties en herinneringen naar boven. Als je vader of moeder sterft is dat extra emotioneel, niemand heeft je zo goed gekend als zij. Het is bijna altijd een gedwongen en onherroepelijk afscheid, waarbij herinneringen ook gemengd kunnen zijn.

Dankzij de jarenlange ervaring als grafkunstenaar weet ik hoe vorm te geven aan een grafmonument dat respectvol en persoonlijk is. Dat op passende de aspecten die jouw ouders kenmerkten uitdrukt. Zodat je, wanneer je het graf van je ouders bezoekt, je als het ware weer een beetje thuiskomt.  

Ontwerp van een grafmonument

Het maken van een ontwerp voor grafmonument gebeurt bij mij altijd in samenspraak met nabestaanden. Met elkaar bekijken we wat het best bij je ouder zou passen. Daarin sta ik open voor al je suggesties en ideeën. Het hele proces van ontwerp tot plaatsing doen we in samenspraak.

Natuurlijk is er al ruimte voor eigen ideeën, wensen en suggesties. Van eerste schetsen ontwerpen tot en met de plaatsing: we doen het in samenspraak en waar mogelijk kun je meehelpen (als je dat wil).

 

Hoe Memorabel een grafmonument begint

Het begint allemaal met koffie! Het begint allemaal met een vrijblijvend gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee.  Met een kopje koffie of thee hoor ik graag wat je wilt delen. Verhalen en herinneringen zijn essentieel om een ontwerp voor een grafmonument te kunnen maken. Een detail kan al typerend zijn voor iemand en toegepast worden in een grafmonument. In het vrijblijvende kennismakingsgesprek onderzoeken we samen of ik de juiste persoon ben om het ontwerp voor het graf voor je vader of moeder te mogen maken. Omdat de eerste kennismaking bepalend is voor het ontwerp en onze samenwerking neem ik alle tijd voor dit belangrijke gesprek. Alleen als we alle twee het gevoel van een klik hebben  wil ik met het ontwerp aan de slag gaan.

Fotoboekje grafmonument

Het realiseren van een persoonlijk grafmonument gaat in kleine stapjes. Tijdens  ieder stapje hebben we even overleg en stuur ik foto’s en video’s van de stand van zaken zodat je altijd op de hoogte bent van wat we aan het doen zijn.

Iedere fase van het ontwerp en uitvoeringsproces leg ik vast in foto’s en teksten. Na afloop verzamel ik die in een persoonlijk fotoboekje met daarin teksten, tekeningen, schetsen en natuurlijk foto’s. Zodat je een prachtig overzicht hebt van hoe het persoonlijke grafmonument voor je vader of moeder tot stand is gekomen. Na het plaatsen van het monument ontvang je dit unieke fotoboekje.

Meer weten over een grafmonument voor je ouders?

Wil je meer informatie over het laten maken van een ontwerp voor een grafmonument voor je ouders? Of wil je eens vrijblijvend hierover van gedachten met me wisselen? Bel dan gerust.  Graag hoor ik van je.

Dit artikel wordt u aangeboden door Memorabel Grafmonumenten en Grafkunst

Jeroen Stok grafkunstenaar

Dit blogartikel is van Jeroen Stok die werkt als grafkunstenaar.  Hij is opgeleid tot beeldhouwer die vooral met metaal werkt.  Behalve exclusieve grafkunst creërt Jeroen ook “gewone kunstbeelden” en maakt hij kunst in opdracht. De metalen sculpturen die Jeroen maakt kenmerken zich als gestileerd en eigentijds met een opvallend licht karakter. De combinatie van RVS met glas werkt goed om deze heldere uitstraling te versterken.

Grafmonumenten en gedenktekens ontwerpen is een andere activiteit dan het vervaardigen en creëren van gewone kunstwerken. Samen met nabestaanden een uniek en persoonlijk gedenkteken realiseren is een belangrijk onderdeel van het artistieke werk geworden. Hij is dankbaar voor dit mooie werk waarbij de unieke creaties veel emotionele betekenis hebben voor nabestaanden. 

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/