Idelisa
Image default
Bedrijven

Het nut van voedingssupplementen

Vrijwel iedereen slikt tegenwoordig wel iets van voedingssupplementen. Maar is dat wel nodig?  Voedingssupplementen zijn een aanvulling op je dagelijkse voeding. Het woord supplement betekent ook letterlijk aanvulling. In deze blog lees je onder andere wanneer je het beste voedingssupplementen kunt gaan innemen.

Voor wie zijn voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn er eigenlijk voor iedereen, maar wie welke supplementen moet slikken verschilt enorm. Zo wordt het bijvoorbeeld aangeraden om extra vitamine B12 te slikken als je veganist bent. Ook mensen die eenzijdig eten of een extreem dieet volgen wordt aangeraden voedingssupplementen te slikken. Daarnaast is het belangrijk om jouw eetpatroon en levensstijl aan te passen. Voor ouderen is dit niet altijd mogelijk. Daarom wordt ook voor ouderen aangeraden om extra vitamine B12 te slikken.

Soorten voedingssupplementen

Er zijn verschillende soorten voedingssupplementen. Je hebt enkelvoudige supplementen, gecombineerde supplementen, multivitaminen en overige supplementen. In de enkelvoudige supplementen zit maar 1 soort vitamine of mineraal, bijvoorbeeld magnesium. In de gecombineerde supplementen zitten meerdere vitamines en mineralen, bijvoorbeeld meerdere B-vitamines. Multivitaminen bestaan uit de belangrijkste vitamines en mineralen die een gemiddeld persoon nodig heeft. Overige supplementen zijn specifieker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan visolie.

Hoeveelheid

Wanneer je gaat starten met het slikken van supplementen is het aan te raden dit te overleggen met een huisarts of andere specialist. Slik nooit meer dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Belangrijk is dat je het etiket van het desbetreffende supplement goed leest. Bewaar voedingssupplementen altijd buiten het bereik van kinderen.

Eiwitpoeder

Eiwitpoeder kan bijdragen aan spiergroei en zorgt voor een sneller herstel van de spieren na een training. Ook voor eiwitpoeder geldt dat je nooit meer moet innemen dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Eiwitpoeder is een aanvulling op je normale voeding en helpt je om de belangrijkste eiwitten binnen te krijgen. Daarnaast is eiwitpoeder rijk aan BCAA en glutamine.

https://kossonutrition.nl/product/eiwitten-maximaal-whey-protein/