Idelisa
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je een babygym voor je baby?

Hoe kies je een babygym voor je baby?

Een babygym of speelmat is een klassiek stuk babyspullen dat niet snel uit de mode zal raken. Dat zou ook niet moeten, want een veilige plek om je baby neer te zetten als je je handen vrij nodig hebt, kan levensreddend zijn!

Vroeger hadden babytoiletten allemaal hetzelfde ontwerp, maar nu zijn er tal van slimme variaties verkrijgbaar. De meeste hebben echter nog steeds een zacht, gewatteerd matje waar je baby op kan liggen onder een boog met opgehangen speeltjes. Het idee is om je baby bezig te houden en hem allerlei stimulerende voorwerpen, kleuren, texturen en geluiden voor te schotelen, zodat hij zijn zintuigen ontdekt en zijn ontwikkeling stimuleert. Ze zijn geschikt vanaf de geboorte tot je baby zelfstandig begint te bewegen – daarna kruipt hij weg op zoek naar andere avonturen!

Wat u moet zoeken in een baby speelmat

U moet een houten babygym kiezen dat gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken is, draagbaar is en ook kan worden aangepast door er extra speelgoed aan te hangen. Zorg ervoor dat het gekozen baby speeltapijt kleurrijk en helder is om uw baby nog meer te stimuleren.

Er zijn veel soorten babyspeelmatten, maar kies voor een plat exemplaar omdat dat beter is voor de rug van je baby. Ook moet u er een zoeken die ruimte biedt om veel soorten speelgoed op te hangen, met verschillende texturen, geluiden, kleuren en vormen, niet alleen boven het hoofd van uw baby, maar in de hele omgeving.

Speelmat: Sommige speeltuinen hebben veel grotere speelmatten dan andere, dus denk na over hoeveel vloerruimte u beschikbaar heeft, maar ook over hoe groot en actief uw baby is. Druppels en lekken zijn onvermijdelijk, dus een afneembaar, machinewasbaar matje is essentieel.

Babyveilige spiegel: Een spiegel is een must – naar zichzelf kijken stimuleert de gezichtsherkenning van je baby en stimuleert zijn sociale en emotionele ontwikkeling. Voeg er zelf een toe aan de gymzaal als die er nog geen heeft.

Speelgoedboog: Kies voor veel variatie om de interesse van uw baby vast te houden als hij ouder wordt. Zwart-wit patronen zijn misschien leuk voor een pasgeborene, maar niet voor een kind van vier maanden.

Muzikale elementen: Baby’s zijn dol op muziek, maar controleer of u deze functie kunt uitschakelen, want de deuntjes zullen u uiteindelijk op de zenuwen werken! Koop ook een muziekmobiel baby.

Extra speelgoed: Sommige gyms zijn zo ontworpen dat je andere speeltjes aan de hangstang kunt bevestigen om de interesse van je baby vast te houden. Als je tot nieuwsgierig is of zich snel verveelt, is dit een geweldige optie.

Zintuiglijke activiteiten: Veel babygyms hebben verschillende zintuiglijke elementen die je baby kan ontdekken, van kiekeboe flapjes, die de fijne motoriek kunnen stimuleren, tot speelgoed met een knisperende textuur. Als je speeltoestellen vergelijkt, denk er dan aan of de verschillende elementen verschillende zintuigen stimuleren.

Buikkussen: Het is belangrijk dat uw baby elke dag op zijn buik ligt om de spieren te versterken die hij uiteindelijk zal gebruiken om te zitten, kruipen en lopen. Een kussen voor buikligging of een speciaal kussen voor extra ondersteuning zijn nuttig.

 

https://luxewinkelen.nl/advertenties/voordelen-van-een-babygym/