Idelisa
Image default
Zorg

BSN nummer check voor de zorg

Gebruik van het BSN nummer

Het BSN nummer, voorheen het sofinummer, is een uniek persoonsnummer dat gekoppeld is aan een individu en ingeschreven staat in de basisregistratie personen. Al deze nummers worden centraal opgeslagen en gekoppeld aan je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Met het BSN kan nummer kan bijvoorbeeld de belastingdienst het btw nummer en loonheffingsnummer bepalen. Het BSN nummer wordt ook veel gebruikt in de zorg om patiënteninformatie te benaderen en in het dossier te kunnen kijken van de patiënt. De zorgverlener kan op basis van een BSN nummer check allerlei relevante informatie terugvinden zoals naam, adres, woonplaats en eventueel ook medische gegevens die opslagen zijn in het elektronisch patiënten dossier.

Hoe handig zou het zijn als een zorgverlener snel het BSN nummer kan verkrijgen bij een contact met een patiënt zodat alles direct in beeld komt van de computer? Daar is nu een oplossing voor! Maak kennis met Vcare Number entry.

Op welke manier wordt de BSN nummer check uitgevoerd

Number entry van Vcare is een applicatie dat onderdeel vormt van Vcare connect. Het cloudbased communicatieplatform voor zorg en MKB. Het is volledig afgestemd aan de strengste eisen ten aanzien van persoonsgegevens bescherming en toegangsbeheer. Omdat wij informatietechnologie bieden aan zorginstellingen moeten wij voldoen aan ISO 27001 en NEN 7510.

Number entry is vooral in het leven geroepen om onnodige wachttijd te voorkomen aan de balie. We hebben dit opgelost door een numeriek validatie tool te integreren in het digitale keuzemenu. Dat betekent dat tijdens het wachten de klant alvast zijn of haar BSN nummer, geboorte datum of postcode kan invoeren zodat de medewerker aan de lijn alvast de relevante gegevens uit het klantenbestand kan ophalen. Middels de integratie met Topicus HAPIS wordt zelfs het patiëntendossier opgehaald.

Maar Vcare Number entry gaat verder dan alleen het checken van een BSN. Onze applicatie is dusdanig ontwikkel dat het ook andere numerieke getallen kan herkennen en hierop een match kan leggen in de database. Zo kun je dus ook vragen om een geboortedatum, postcode en huisnummer of een dossiernummer of klantnummer. Het is altijd noodzakelijk om tenminste één van deze gegevens in te vullen, anders is het niet mogelijk om gegevens op te halen.

BSN nummer check ideaal voor iedereen

Wat Number entry vooral heel handig maakt is dat het een perfecte oplossing is voor patiënten die zich moeilijk verstaanbaar kunnen maken of een lastige achternaam hebben. In dit geval zit je niet minuten lang te achterhalen wat de juiste gegevens nu zijn, maar heeft de patiënt deze al doorgegeven. En omdat een BSN uniek is per persoon is de kans op het maken van fouten ook zeer klein en kun je direct gegevens opvragen bij het SVB-Z.

Vraag vrijblijvend een demo aan

Bij Vcare staan we te springen om nog meer gebruikers te enthousiasmeren over ons uniek communicatieplatform voor de zorg. Zo kun je ook gebruik maken van e consulten dankzij veilig beeldbellen voor zorg op afstand, kun je eenvoudig gesprekken opnemen voor kwaliteitsdoeleinden en hebben we slimme SSO integraties ontwikkeld voor Office 365 en Google Chrome. Dankzij de integratie die wij hebben met HIS en HAPIS systemen van Topicus, Chipsoft en Pharmapartners kunnen nagenoeg alle huisartsenposten direct gebruik maken van Vcare connect.

Neem contact op met Vcare
https://www.vcareconnect.nl/