Idelisa
Image default
Tuin en buitenleven

Wat ga jij bouwen van Douglas hout?

Wanneer je hout nodig hebt voor een tuinproject is er één houtsoort die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Douglas hout wordt relatief dichtbij gewonnen in hoofdzakelijk Scandinavische landen waardoor de prijs meevalt. En dankzij de hoge concentratie kernhout is het erg stevig en gaat het lang mee terwijl het wel makkelijk te bewerken is. De vraag is dus, wat ga jij bouwen van Douglas hout?

Een tuinhuisje met veranda bouwen

Altijd al gedroomd van een tuinhuisje met veranda voor de zwoele zomeravonden? Met Douglas hout bouw je zelf het tuinhuis van je dromen! Door van tevoren goed te meten kun je balken, planken en regels van Douglas hout in Roosendaal op maat kopen. Dan hoef je het thuis alleen nog maar op te schuren, in elkaar te schroeven en te beitsen.

Tuinhuizen van Douglas hout kant-en-klaar kopen

Ben je zelf niet zo handig of heb je geen tijd voor een langdurig project? Dan is het ook mogelijk om tuinhuizen van Douglas hout kant-en-klaar te kopen. Je koopt dan een soort bouwpakket dat je eenvoudig in elkaar schuift en met schroeven vast kunt zetten. Omdat je bovendien het schuren en op maat zagen niet zelf hoeft te doen ben je veel minder tijd kwijt!

Inspiratie opdoen bij de houthandel in Roosendaal

Weet je nog niet zeker wat je wilt? Geen probleem. Ga langs bij je lokale houthandel in Roosendaal om inspiratie op te doen. In een ruim opgezette showroom kun je verschillende voorbeelden bekijken. Het personeel bestaat uit vakkundige klussers die je kunnen helpen. Desgewenst gaan ze zelfs met je zitten om je eigen ontwerp uit te werken. Als dat geen service is!

Je bent met Douglas hout overigens niet beperkt tot een tuinhuisje of veranda. Ook schuttingen en overkappingen kun je prima met deze houtsoort zelf bouwen. En wanneer je het hout na behandeld gaat de structuur tot wel 20 jaar mee!