Idelisa
Image default
Financieel

Wat zijn een bitcoin en hoe werkt het?

 

 

Een bitcoin wordt gedefinieerd als een gedecentraliseerd grootboek dat de transacties en berekeningen die tijdens de Bitcoin-transactie uitvoert en overbrengt. Het grootste verschil tussen een traditioneel databasebeheersysteem (databasebeheersysteem) en een bitcoin is dat in plaats van een enkele gecentraliseerde database te hebben die iedereen kan bekijken en toegang hebben, de transacties en berekeningen volledig worden uitgevoerd tussen slechts twee partijen – d.w.z. de koper en verkoper van het contract. Dit is in tegenstelling tot elk ander databasebeheersysteem waarmee tal van gebruikers toegang hebben tot een enkel stuk informatie, zoals een webpagina of een bestand op een computer.

 

Om uit te leggen, is een bitcoin een gecodeerde virtuele machine, zoals een database of virtuele machine die wordt gebruikt om peer-to peer-applicaties uit te voeren. Het grote voordeel van dit systeem is dat er geen speciale kennis of zelfs een gespecialiseerde computer hoeft te hebben om de programma’s uit te voeren. De software die een bitcoin vormt, is over het algemeen een verzameling programma’s die een compleet besturingssysteem vormen dat begint met de Bitcoin-client en eindigt met het mijnzwembad, dat het totale aantal transacties bedient dat door het hele netwerk wordt verwerkt. Het mijnzwembad regelt ook het totale aantal munten in omloop. Het wordt gecontroleerd door de netwerkbeheerder die bekend staat als de Satoshi.

 

Er zijn veel toepassingen voor de Bitcoin en de meest voorkomende is voor online transacties, zoals het kopen en verkopen van dingen op eBay, met behulp van diensten zoals PayPal en Xoom enz. In principe kan iemand deelnemen aan deze transacties zonder iets te weten over programmeren. Met behulp van een portemonnee kunnen de koper en de verkoper de overdracht van fondsen rechtstreeks van hun computer toestaan naar het adres van de verkopers, zonder de transactie door middel van een tussenpersoon te hoeven te relayeren.

Een ander groot voordeel van dit soort transactie is dat de kopers en verkopers in staat zijn om in hun eigen valuta en jurisdictie te transacties, in plaats van te vertrouwen op een derde of rechtsgebied.

 

Er is echter nog een gebruik van de bitcoin en dit is voor het genereren van inkomsten. In tegenstelling tot normale cryptosystems zoals degenen die banken en financiële instellingen beheersen, werkt de Bitcoin op een gedistribueerd netwerk. Dit netwerk wordt daadwerkelijk gegenereerd door wat een mijnwerkersnetwerk wordt genoemd. Een minderjarige is een groep mensen die instemmen om toe te voegen aan de pool van validatoren of deelnemers aan het netwerk. Deze mijnwerkers hebben hun eigen privécomputers met internetverbindingen en ze dragen allemaal bij aan de collectieve pool van validatoren. Wanneer een transactie plaatsvindt, is de transactie verdeeld in een reeks blokken en vervolgens wordt een nieuw blok gegenereerd, samen met een verwijzing naar het vorige blok, vandaar deze.

 

Sommige mensen kunnen vragen – hoe is het mogelijk dat de bitcoin en de blockchain hetzelfde kunnen zijn? Hoe kan iets dat op een computer is opgeslagen, zowel een valuta als een grootboeksysteem zijn? Nou, het antwoord is dat de bitcoin eigenlijk een privé-sleuteldatabase is. De openbare sleutel verwijst naar uw sleutel op internet, terwijl uw privésleutel verwijst naar het geheim dat u op uw computer bewaart. Vandaar dat het hele systeem werkt onder de veronderstelling dat uw privé-sleutel nooit uit uw bezit komt en het hele systeem op een gedistribueerde grootboek loopt, net als de oorspronkelijke bitcoin.

Krijg meer informatie hier Bitcoin Meester