Idelisa
Image default
Society / Relationships

3 tips voor een freelance tekstschrijver

Heb jij een studie communicatie, journalistiek of Nederlands gedaan of ben jij van nature gewoon een schrijftalent? Dan heb je er misschien over nagedacht om freelance tekstschrijver te worden. Werken vanuit huis, eigen baas zijn en zelf je tijden bepalen. Klinkt goed, maar waar moet je beginnen? Help jezelf op weg met de drie onderstaande tips! 

 

Een freelance tekstschrijver heeft een ondernemende instelling

Thuis gaan zitten wachten tot de opdrachten komen aanwaaien is geen goede tactiek. Niets komt vanzelf. Zeker als startende freelance seo tekstschrijver moet je proactief op zoek gaan naar opdrachtgevers. Maak een mooie website en deel overal je visitekaartje uit. Hoe meer mensen weten dat jij een freelance tekstschrijver bent, hoe beter. Veel startende ondernemers krijgen hun eerste opdracht via een bekende, dus mogelijk geldt dat ook voor jou.

 

Netwerken met andere tekstschrijvers

Het is natuurlijk ideaal dat je als freelance tekstschrijver ook gewoon vanuit huis kunt werken. Je hebt geen reistijd en kunt lekker relaxed in je pyjama achter je bureau kruipen. Heerlijk natuurlijk, maar dit is niet altijd de beste optie. Natuurlijk kun je best af en toe een dag thuiswerken, maar zorg dat je ook nog voldoende buiten de deur werkt. Dit is niet alleen gezonder, maar ook beter voor je business. Werk zo nu en dan op een leuke flexplek, huur een bureau of werk een uurtje in het koffietentje om de hoek. Op deze manier kom je dagelijks veel andere ondernemers tegen. Super goed voor je netwerk!

 

Maak een professionele indruk.

Ga je aan de slag als ondernemer? Presenteer jezelf dan ook als ondernemer! Het is super belangrijk om een professionele indruk te maken op je mogelijke opdrachtgevers. Dat begint natuurlijk bij een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en het aanvragen van een btw-nummer. Vervolgens is het zaak om een passende bedrijfsnaam te kiezen. Met welke naam straal jij uit waar je goed in bent? Ook het hebben van een professioneel logo, een eigen huisstijl en een goede website, maken jouw bedrijf geloofwaardiger. Tenslotte is het ook als startende ondernemer slim om direct een zakelijke rekening te openen. Dit is niet alleen handig voor je eigen administratie, maar komt ook veel betrouwbaarder over op je opdrachtgevers.

https://www.textmakelaar.nl/

Gerelateerde artikelen

Waarom werken voor een gemeente?

Sierbestrating: voor ieder wat wils

Jong en strak eruit zien