Idelisa
Image default
Society / Relationships

Drie dingen die je dit jaar gewoon moet doen

Door de coronacrisis werd je er misschien bewust van wat echt belangrijk voor je is. Het kan vrijheid zijn, maar ook je gezondheid. Het is voor iedereen anders. Het is belangrijk dat je doet wat je gelukkig maakt en gelooft in je keuzes. In deze blog worden er drie dingen genoemd die je kunt doen in deze gekke tijd.

 

Tijd spenderen met geliefden

Het blijkt dat wie lang wilt leven, zijn familie dichtbij houdt. Een onderzoek van de universiteit van San Francisco in Californië had een duidelijke conclusie: eenzaamheid heeft ongunstige gevolgen voor onze gezondheid. Het is niet altijd prettig om een hele familie aan tafel te krijgen, maar de inzet wordt wel beloond. Het is goed voor je gezondheid en het is een gezellige tijd. Uit het onderzoek blijkt dat ouderen die alleen wonen en weinig contact hebben met hun familie duidelijk een lagere levensverwachting hebben. Er zijn verschillende verklaringen voor. Wanneer familie goed op de hoogte is van de gezondheid van de oudere persoon, kan de familie gemakkelijker ingrijpen. Een voorbeeld is het helpen met een afspraak maken, vervoer of erop staan dat iemand zich laat verzorgen. Het gaat verder, want sociale interactie houdt het moraal hoog. Het behouden van een routine is ook belangrijk. De mensen die die ons appreciëren, nodig hebben, gelukkig maken en goed kennen zijn extreem belangrijk voor ons welzijn. Het geeft aan dat je wel tijd moet spenderen met je naasten.

 

Het verkopen van je huis

In sommige situaties moet je je huis direct verkopen. Dit kan vervelend zijn, maar dit hoeft niet altijd negatief te zijn. Er kunnen nieuwe deuren opengaan. Zelf je huis verkopen is echt niet zo slecht als het lijkt. Een situatie waarin het nodig is om je huis te verkopen is wanneer de hypotheek te hoog wordt na het verliezen van je baan. Het kan ook zo zijn dat je huis leeg komt te staan bij samenwonen of je hebt problemen met de bank. Een huis verhuren verloopt ook niet altijd zonder problemen. Het zorgt voor stress. Vooral wanneer er haast bij zit. Je kan stress voorkomen door de verkoop uit handen te geven aan een makelaar. Hier komen wel hoge kosten bij. Kan je de stress aan, dan doe je het gewoon zelf. Wanneer de verkoop achter de rug is heb je vrijheid en kun je verschillende dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld je droomvakantie werkelijkheid laten worden?

 

Droomvakantie boeken

Volgens psychologen is de vrijheid om jou de controle over je leven te geven en je eigen keuzes te maken een van onze basisbehoeften. Een aantal onderzoeken heeft aangetoond dat autonomie een positieve invloed heeft op onze functies en ons welzijn, terwijl een gebrek aan autonomie verband houdt met ziekte en psychische stoornissen.

 

Omgevingen die autonomie belemmeren, hebben typische kenmerken, zoals deadlines, beloningen, gecontroleerd worden, opdrachten en richtlijnen. Tijdens vakantie wordt de sterke behoefte om te beslissen over iemands leven eindelijk realiteit. Wil je naar punt A of B, wil je varen of een boek lezen, slaap je overdag of sla je het ontbijt over? Je moet natuurlijk goed overleggen met je mogelijke reispartner, maar de vrijheid is geweldig. Het is tijd voor de droomvakantie waar je altijd al aan dacht.

 

 

 

http://economy.nl

Gerelateerde artikelen

Voorkom rimpels

Kerst van 1920 tot 2020

Historie printer