Idelisa
Image default
Society / Relationships

Het luisteren van de radio zonder internet

Veel Nederlanders starten hun dag met de radio luisteren. Op die manier worden ze gewekt met de nieuwste hits, de leukste dj’s en het belangrijke nieuws. Echter zul je niet altijd thuis wakker worden, waardoor het luisteren naar de radio niet voor de hand ligt.

De radiozenders hebben daar gelukkig iets voor bedacht. Nu is het namelijk mogelijk om de radio ook op je smartphone te beluisteren. Handig! Nu blijkt de radio ook met data te beluisteren te zijn, maar hoe werkt dat en wat zijn de opties?

Goedkoper luisteren

Uiteraard zal het beluisteren van de radio op je data invloed hebben. De radio kan erg veel data vragen, waardoor dit niet voordelig zal uitpakken voor je databundel. Nu blijkt het beluisteren via je smartphone en een FM-radio voordeliger te zijn. Fijn!

Applicatie

Veel radiozenders zijn voorzien van een applicatie om het de kijkers gemakkelijker te maken. Via de app kun je live radio luisteren, waardoor je niets mist, ondanks de locatie waar je je bevindt. Doordat de radio beluisterd wordt met je data zul je niet gebonden zijn aan landgrenzen, waardoor je radiozenders over de gehele wereld kunt beluisteren.

Hoeveel MB’s?

Doordat je niet overal voorzien bent van wifi is het mogelijk dat je bij het beluisteren via de app gebruik moet maken van mobiele internet. Echter zal dit ten koste gaan van de internetbundel. Vooral wanneer je op hoge kwaliteit luistert, zullen de MB’s snel opraken. Door voor een lagere kwaliteit te kiezen, zul je langer kunnen genieten van je MB’s.   

Uit onderzoek blijkt dat een uur lang de radio streamen, op lage kwaliteit, 28,8 MB kost aan data. Voor een hogere kwaliteit zul je ruim het dubbele verliezen.

Via FM

Vind je het vervelend om je internetbundel te belasten? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een smartphone met FM. Onder meer Android-smartphones beschikken over een FM-ontvanger. Helaas is het bij een iPhone (nog) niet mogelijk.

http://radioluisteren.be

Gerelateerde artikelen

De beste achteruitrijcamera

Schimmels in de voegen

Streef naar vertrouwen van de klant door de juiste uitstraling