Idelisa
Image default
Society / Relationships

Beginnen met tennis

Bij heel veel sporten heb je om te beginnen een hoop nieuwe spullen nodig. Je hebt extremen, zoals ijshockey, waarbij je een heel pak moet aanschaffen voordat je een wedstrijd kan spelen, maar je hebt ook sporten waarbij je bijna niks nodig hebt, zoals tennis. Voor deze laatste sport zal ik bespreken welke dingen je nodig hebt en wat verstandig is om te doen bij het kiezen van jouw ideale sport uitrusting.

Allereerst moet je natuurlijk een tennisracket kopen. Je kan hierbij rekening houden met aan aantal dingen. Als beginner is het verstandig om een racket te kopen met een lage spanning in de snaren en een groot blad. Door de lage spanning heb je meer controle over de richting van de bal en door het grote blad is je kans van het raken van de bal groot. Wanneer je merkt dat je beter wordt, kan je kiezen om een grotere spanning in de snaren te nemen, zodat je de bal harder terug kan slaan, en kan je kiezen voor een kleiner blad, zodat je racket wendbaarder en lichter is.

Naast een racket heb je ook een goed paar tennisschoenen heren nodig. Hierbij zijn ook een aantal belangrijke variërende dingen. Over de meeste hiervan kan je echter het best advies vragen bij de verkoper van de schoenen. Er is wel één ding wat je van te voren kan bedenken, en dat is het type zool. Voor elke verschillende soort baan hebben de meeste merken namelijk een speciale zool ontwikkeld. Weet jij al dat je veel op gravel, of juist op beton gaat spelen, pas je keuze dan hierop aan. Veel merken hebben ook een allround type schoen, dus maak je geen zorgen als je het nog niet helemaal zeker weet.

Als je een racket en een paar schoenen hebt, heb je alleen nog een bal, een baan, en een tegenstander nodig en je kan beginnen aan je eerste potje tennis!

 

https://www.kctennis.nl/