Idelisa
Image default
Society / Relationships

Buiten spelen is beter

Tot een aantal jaar geleden moesten jonge kinderen nog vaak buiten spelen tot dat het etenstijd was. Het thuis komen van school, even een tussendoortje krijgen en dan naar buiten om lekker te spelen met je vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes. Buitenspelen gebeurde vaak in een zandbak hout. Een klein zandbakje die dan ingegraven was in de tuin waar je je uren kon vermaken met elkaar of juist alleen jezelf. Wanneer het dan etenstijd was werd je naar binnen geroepen en na het eten mocht je eventjes op de computer of televisiekijken. In de huidige tijd is dit wel anders. Jonge kinderen zitten vaak veel binnen, spelen spelletjes binnen vaak achter de computer, tablet of op spelcomputers die aangesloten zijn op de televisie. Het is gebleken dat de kinderen die veel binnen zitten en vaak aan elektronische spelletjes doen veel meer vatbaar zijn voor ziektes en verkoudheden omdat zij minder weerstand opbouwen door het feit dat zij altijd binnen zijn.

Naast dat je kind meer weerstand opbouwt wanneer zij buiten spelen is het ook beter voor de persoonlijke ontwikkeling, zij zullen namelijk veel assertiever, creatiever en zelfstandiger zijn dan kinderen die veel achter de computer of televisie zitten.

Wanneer je niet zo veel ruimte om je huis hebt om buitenspeelgoed te plaatsen, dan is er vaak wel een speelpleintje of veldje in de buurt waar je heen kan met je kind, of alleen je kind met een vriendje. Het licht wel een beetje aan de leeftijd wanneer je ze alleen op pad kan sturen en hoever het is en wat de verdere omgeving is. Over het algemeen is het alleen maar goed voor een kind om lekker buiten te spelen. Je zal uiteindelijk ook merken dat je kind veel meer vermoeid is en ‘s avonds beter slaapt. Als je er wel de ruimte voor hebt dan is het aan te raden om een speelgoed toestel van hout aan te schaffen zodat je kind lekker thuis in de tuin kan spelen zonder er omkijken naar te hebben.

https://www.buitenspeelgoed.nl/