Idelisa
Image default
Society / Relationships

CatFish – Wat is het?

Honderden mensen worden dagelijks slachtoffer van een catfish. Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe liefde zoeken dit vaak op online datingsites. Hier kun je leuke aangename gesprekken hebben. Daardoor is het mogelijk om een sterke band op te bouwen en in sommige gevallen bepaalde verliefdheidsgevoelens te creëeren. Pas daarom op met waar je je gevoelens uit. CatFish houdt dus in dat je een slachtoffer bent van online oplichting. 

Herken de CatFish

Serieuze gesprekken

Mensen die het na een klein weekje voortdurend over een relatie hebben. Erg opdringerig en graag willen. Het duurt natuurlijk enige tijd om een band op te bouwen met elkaar. Zeker als je een relatie wilt met diegene. Verliefdheidsgevoelens komen in een later stadium pas. Pas dus op bij mensen die zeggen al verliefd te zijn zonder je gezien te hebben. 

Nooit ontmoeten

Een internetlover waarmee je leuk een aangenaam contact hebt voor meerdere maanden wil je natuurlijk een keer ontmoeten. Het kan zo zijn dat hij/zij nooit kan afspreken of wil video bellen. Vaak begint er dan al een belletje te rinkelen waardoor je er al snel achterkomt dat je in de maling genomen wordt. Genoeg smoesjes om een ontmoeting te ontwijken geeft al voldoende informatie om een conclusie te trekken

Afstand

Liefde kent geen afstand. Dit is een belangrijke regel. Als je echt verliefd bent op elkaar maakt de afstand niet uit, echter is dit online vaak wel het geval. Mensen geven aan dat ze te ver weg wonen om even langs te kunnen komen. Hoe vaker je dit hoort, hoe meer je het vermoeden krijgt dat er een CatFish aan de andere kant zit. 

Onduidelijk profiel

Je wil graag zijn/haar profiel beter leren kennen. Onduidelijk informatie, omslachtige informatie, of misschien wel helemaal geen informatie, geven aan dat dit niet klopt. Je zal hierdoor nooit zijn/haar ware identiteit achterhalen waardoor je een slecht gevoel creëert. Wees dus realistisch en hou dit in de gaten.

Profielfoto

Je kunt vaak foto’s op Google terug vinden. Het kan zo zijn dat de profiel foto die je ziet, niet echt is. Daarom is het altijd aan te raden om voorzichtig met persoonlijk informatie om te gaan. Geef niet altijd alles bloot maar wacht de gesprekken rustig af naarmate ze vorderen. 

Jouw privacy is het belangrijkst en vaak zijn mensen die CatFishen hier op uit, wees op je hoede en ga niet al te enthousiast van start.