Idelisa
Image default
Society / Relationships

Goed voornemen: milieubewust zijn

Het nieuwe jaar is begonnen. Veel mensen bedenken dan goede voornemens voor het komende jaar. De jaarwisseling is toch een moment waarop je even terugkijkt naar het afgelopen jaar en reflecteert hoe het is gedaan. Waar was je blij mee en trots op? Wat mist er nog en zou je willen doen in het nieuwe jaar? Zo komen allerlei goede voornemens tot stand.

Tegenwoordig beseffen we met z’n allen steeds meer dat milieu heel belangrijk is. Vroeger werd het misschien nog een beetje als suf gezien om je bezig te houden met het welzijn van de planeet, maar nu is dat gelukkig niet meer zo. We weten dat we op deze manier niet verder kunnen gaan en dat er veranderingen moeten komen in hoe we met onze aarde omgaan. Een mooi voornemen voor het nieuwe jaar zou dus kunnen zijn dat je meer milieubewust wilt leven en een kleinere milieuvoetafdruk achter wilt laten. In dit artikel lees je een aantal tips om dit te kunnen doen.

Om te beginnen is het slecht dat we zo veel energie gebruiken. En dat terwijl er zo veel goede alternatieve energy systems zijn om groene energie op te wekken, via energiebronnen die er toch al zijn. Denk aan de zon, die schijnt toch wel, daarom is zonnepanelen kopen een goede manier om beter met de aarde om te gaan. Zo kun je je eigen energie opwekken en belast je het milieu minder.

Een andere tip is om minder vaak vlees te eten. Vlees is niet alleen schadelijk voor het dierenwelzijn maar ook voor het milieu. Je hoeft niet meteen 100% vegetariër of veganist te worden, maar zorg dat je niet elke dag vlees eet. Maak ook bewuste keuzes als je in de supermarkt staat. Soms kost het maar een beetje meer om biologisch voedsel te kopen, dan is dat een goede optie.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/