Idelisa
Image default
Society / Relationships

Goede doelen en de loterij

Goede doelen hopen er natuurlijk altijd op dat ze zoveel mogelijk geld kunnen inzamelen, dat hebben nodig om hun acties te kunnen ondersteunen. Helaas is het voor goede doelen niet altijd een makkelijk om inkomsten te verkrijgen. Ze moeten stevige inzetten op acties zoals reclames en huis-aan-huis verkopers om hun fondsen bijeen te krijgen en die acties kosten natuurlijk ook weer geld. Bovendien zijn mensen ook vaak kritisch over goede doelen. Vaak rijst de vraag hoeveel van hun donaties er nu werkelijk goed terecht komt en hoeveel er binnen de organisatie blijft. Ook zijn er een heleboel goede doelen, daardoor is er dus wel wat ‘concurrentie’ op de markt want mensen blijven niet geven.

Daarom moeten goede doelen op zoek naar creatievere manieren om inkomsten uit te verkrijgen. Eén van die manieren is het nieuwe platform Fair Share. Dat is een platform dat het mogelijk maakt om een loterij te koppelen aan een goed doel. Er zijn zo in Nederland al veel loterijen die een goed doel ondersteunen.

Er zijn in Nederland ruim 32 000 goede doelen, 200 hiervan worden ondersteund door loterijen als de Postcode Loterij, de Lotto en de Vriendenloterij. Bij deze loterijen gaat er altijd een klein deel van de inkomsten naar het goede doel waar ze aan gekoppeld worden. Voor goede doelen betekent dat toch een mooie extra inkomst, zeker in tijden dat het moeilijk is om mensen te overhalen om geld te doneren. Natuurlijk zouden loterijen dat niet doen als er voor hun ook geen voordeel aan zat. Want voor een loterij is dat natuurlijk ook goede PR. Omdat mensen als ze meespelen voor hun eigen winst dan het gevoel krijgen dat ze er ook goed mee doen voor iemand anders. De winkans van een loterij is ook niet erg hoog, dus dan heeft het toch ook als ze niet winnen wat nut gehad dat ze meespeelden.

https://www.vergelijkloterij.nl