Idelisa
Image default
Society / Relationships

Klussen met je kind

Weg met de iPad, weg met de Playstation 4. Het is tijd voor jou en je kind om actie te ondernemen in het echt leven. Ga een samen met je kind klussen! Je staat misschien niet te springen om je kind een hamer of een boormachine te geven maar toch is het heel erg goed voor de ontwikkeling van je kind om dit wel te doen. Zodra jouw kind weet hoe hij moet omgaan met gereedschap weet je kind later hoe hij moet klussen en buiten het klussen helpt het ook om de relatie te verbeteren.

Zelfvertrouwen groeit.

De relatie tussen jullie zal verbeteren maar ook het zelfvertrouwen van je kind zal groeien. Je kind weet heel erg goed hoe hij een toren kan bouwen van Lego maar hoe stoer is het als je kind met écht gereedschap aan de slag kan. Het is erg goed voor je kind om grote mensen ‘dingen’ te leren. Het is wel belangrijk dat je kind goed ondersteunt tijdens het klussen. Nu help jij jouw kind voor later en als je kind uit huis gaat hoef niet meer te vertellen wat het verschil tussen snelbouwschroeven en torx schroeven is.

Cognitieve vaardigheden

Voor je kind is het belangrijk om goed te kunnen presteren. Daarbij heeft jouw kind goede cognitieve vaardigheden nodig. De vaardigheden kunnen we onderverdelen in de grove motoriek en de fijne motoriek. Tijdens de peuter- en kleutertijd is het belangrijk dat de fijne motoriek gestimuleerd wordt. Ga dus aan de slag met hameren, zagen, schroeven indraaien want dit is allemaal goed voor de fijne motoriek van het kind.

Trots op jullie creatie

Hebben jullie samen een kast gebouwd? Of een nieuw hondenhok of misschien zelfs een vogelhuisje? Het maakt niet uit wat jullie gemaakt hebben want jullie hebben het samen gemaakt. Jullie kunnen dus beide trots zijn op jullie creatie en op school zal je kind met trots vertellen wat hij of zij zojuist gemaakt heeft met papa of mama.

https://www.bnvtools.nl/