Idelisa
Image default
Mode en Kleding

Maten en materiaal van Birckenstocks

Birkenstock selecteert alleen de beste en mooiste soorten leer voor schoenen en hecht bijzonder veel waarde aan de verwerking ervan, zodat ze de traditie van Birkenstock’s oorspronkelijke schoenmakers in ere houden.

Het leer wordt gelooid met plantaardige kleurstoffen, zodat er geen synthetische irriterende stoffen tegen de huid zitten. Hierdoor blijven de poriën van het leer ook open en kunnen ze actief ademen. Sommige materialen, zoals het geoliede leer, laten de ruwe nerf zien en zijn als zodanig onderhevig aan subtiele verschillen.

De vorm en grootte van een zacht voetbed is precies hetzelfde als een gewoon (stevig) voetbed. Door het karakter van het zachte voetbed kan je voet echter iets meer uitzetten dan een gewoon voetbed. Als je aan de bovengrens van een maat in een gewoon voetbed zit, is het de moeite waard om te overwegen om een maatje hoger te gaan in een zacht voetbed.

Daarnaast zorgen de zachte voetzolen van Birckenstock sandalen voor een extra laagje demping en comfort tussen het voetbed en de zool. Deze unieke functie helpt de impact van het lopen op harde oppervlakken te verzachten en ondersteunt de natuurlijke buigbeweging van je voet.

In breder passende stijlen zoals de Arizona, Florida en Milano, is de kans groot dat je in een smalle voet past, zelfs als je voeten van gemiddelde breedte zijn. Een smal in deze stijlen kan passen in een A-C breedte voor vrouwen en een B-D breedte voor mannen. Dit is iets anders dan wat Birkenstock suggereert, maar na 30 jaar passen van hun schoenen, is dit onze beste schatting van hoe smal in de Arizona, Florida en Milano stijlen passen.