Idelisa
Image default
Woningen

Vloerisolatie: comfortabel en kostenbesparend

Vloerisolatie is één van de mogelijkheden wanneer u op zoek bent naar kostenbesparende en duurzame transities binnen uw woning of bedrijfspand. Niet alleen gaat u hiermee op de lange termijn minder geld betalen voor energie, maar u geniet ook nog eens van het comfort van warme voeten tijdens de koudste periode van het jaar. Veelal oudere huizen en panden beschikken nog over geringe isolatie van de vloer, maar ook van het dak of de ruiten. Een isolatiebedrijf kan isolatie toepassen voor de vloer, voorkomt u dat koude luchtstromen door de vloer komen of vocht binnenkomt.

Vloerisolatie als impuls voor het binnenklimaat

Isolatie van de vloer kent diverse voordelen. Bij isolatie denkt men vanzelfsprekend direct aan een kostenbesparende maatregel, maar er is nog veel meer. Ook de CO2 uitstoot van uw woning daalt en het comfort binnenshuis of in uw pand neemt toe. Bij het isoleren van de woning denkt men over het algemeen niet direct aan de vloer, maar ook hier valt er qua efficiëntie veel te winnen. Een vloer die niet geïsoleerd is, betekent namelijk veel warmteverlies in huis. Wanneer een isolatiebedrijf voor u de vloer heeft geïsoleerd, zult u merkbaar minder last hebben van temperatuurschommelingen. Met vloerisolatie kan van de Bunt isolatietechniek u verder helpen in het verduurzamen van uw woning, dan wel uw bedrijfspand.

Keuze uit verschillende materialen

De mogelijkheden binnen het isoleren van de woning worden steeds meer divers. De meest gangbare materialen voor vloerisolatie zijn glas- of steenwol, EPS of isolatiefolie, maar er zijn nog tal van andere opties. Wanneer u bij een isolatiebedrijf kiest voor een specifiek type materiaal, kijk dan onder meer naar de prijs, de isolatiewaarde en de manier van aanbrengen. Moet het isolatiebedrijf bijvoorbeeld het materiaal op het vloerdek leggen, in plaats van eronder, dan zal dit enkele centimeters ruimte schelen aan de bovenzijde van de vloer. Woningen en panden met een ruime kruipruimte kunnen het isolatiemateriaal doorgaans tegen de vloer (onderzijde) leggen.