Idelisa
Image default
Woningen

Vogelgaas voor fruitbomen

Fruitboomgaarden bevinden zich vaak in een vogeldilemma. Ze hebben duizenden bomen om fruit in te laten groeien, maar tenzij ze een manier vinden om ze te beschermen, zullen vogels hun fruit eten voordat ze het kunnen plukken. Wat kunt u doen?

Er zijn een paar opties om uw bomen tegen vogels te beschermen.

Vogelgaas is de eerste optie. Vogelgaas gaat rond bomen en voorkomt dat vogels hun fruit kunnen eten. Vogelgaas is er in verschillende maaswijdten om te voorkomen dat verschillende soorten vogels fruitbomen eten. De maaswijdte die u gebruikt, hangt af van de vogelsoort die u probeert af te schrikken.

Vogelnetten zijn vaak de beste optie voor fruitboomgaarden en fruitbomen. Het sluit vogels uit met een hoge mate van effectiviteit en, indien correct geïnstalleerd, zal het bij verschillende weersomstandigheden meegaan en kan worden verwijderd om het fruit te oogsten.

De soorten vogelgaas voor fruitbomen zijn:

1) Vogelnet met hoge dichtheid (HDPE) – Dit is een net dat effectief is tegen alle soorten vogels. Het is geknoopt, waardoor het voor vogels moeilijk is om hun snavel door het net te krijgen, en is behandeld met UV-remmers om de levensduur te verlengen.

2) Polypropyleen vogelnet – Dit net is minder dicht dan HDPE-vogelnet maar is nog steeds effectief tegen alle soorten vogels. Het is niet UV-behandeld, dus het gaat buiten maar een paar jaar mee.

3) Roestvrijstalen vogelgaas- Dit type vogelgaas is het duurst, maar ook het meest effectief. Het is gemaakt van roestvrij staaldraad en is volledig bestand tegen roest. Buiten gaat het vele jaren mee.

Het maakt niet uit welk type vogelgaas je kiest, zorg ervoor dat je het goed installeert. Het net moet strak worden gespannen en met stokken of gewichten aan de grond worden vastgezet. Als het niet correct is geïnstalleerd, vliegen de vogels er gewoon omheen.

Vogelgaas is een geweldige manier om uw fruitbomen te beschermen. Het is effectief tegen alle soorten vogels, is duurzaam en kan correct worden geïnstalleerd om te voorkomen dat de vogels er omheen kunnen. Bescherm uw fruitbomen vandaag nog met vogelgaas om duiven of kraaien te verjagen.

Methylanthranilaat is een andere optie voor vogelbestrijding voor fruitbomen. Dit is een chemisch middel dat wordt gebruikt in druivensmaak en dat vogels zoals spreeuwen en kraaien vermijden. In tegenstelling tot andere bestrijdingsmiddelen is methylanthranilaat echter niet schadelijk voor de vogels. Ze houden gewoon niet van de smaak en geur en zullen ergens anders zoeken naar voedsel.

Geluidsapparaten zijn ook een optie voor fruitboomgaarden en het beschermen van fruitbomen. Machines met sonische ruis produceren de geluiden van roofdieroproepen en noodkreten van soorten. Dit waarschuwt vogels om uit de buurt van de gewassen te blijven. Ultrasone geluidsmachines produceren hoogfrequente tonen die vogels storen. Vogels houden niet van het geluid en blijven weg.

Voordelen van vogelnetten voor fruitbomen:

  • Voorkom dat vogels fruit eten

  • Hoge effectiviteit

  • Blijft bij verschillende weersomstandigheden

  • Verwijderbaar

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/vogelnest-verwijderen/