Idelisa
Image default
Society / Relationships

Leren tas

Een leren tas verven, kan dat?

Echt wel! Maar je hebt wel de juiste materialen nodig.

Vaak heb je nog een mooie leren tas liggen, die niet meer heel fashionable is… Omdat hij verkleurd is of omdat de kleur uit je moeders tijd is. En laat die nu nét niet in de mode zijn! In zo’n geval is een mooi nieuw kleurtje de oplossing.

Maar hoe doe je dat nu, een leren tas verven? Je kunt verschillende kleuren gebruiken, van kuikentjesgeel tot olijfgroen, van sinaasappeloranje tot aquablauw en van beigewit tot poepbruin. Maar de makkelijkste kleur is leerverf zwart. Die dekt in een keer goed en kan over alle kleuren heen. Hou er wel rekening mee dat het verven van een tas een behoorlijk tijdje in beslag kan nemen, als je het verven en drogen meetelt.

Leg in ieder geval een plastic tas op de tafel, want de verf maakt anders lelijke vlekken op de tafel. Maakt de tas helemaal schoon met een ontvetter. Ga dan verven; ga pas verder met een vlak als het gedeelte dat je gedaan hebt helemaal is opgedroogd, zodat er geen natte verf afgeeft. Ga zo laag voor laag verder met verven totdat de kleur mooi dekkend is. Als het resultaat te glanzend is, kun je er met wat Duller overheen gaan totdat je tas de juiste matheid/glans heeft.

Als je tas metalen versiering heeft, ga dan voorzichtig met wat alcohol over de metalen delen heen om het te verwijderen. Pas op voor het leer, want als het erop komt, wordt het vlekkerig! Is het toch gebeurd, tip die plekjes dan bij met een dun laagje verf.

Het eindresultaat is vaak supermooi. Je kunt wel helemaal hot en modieus de straat op met een tas die bij jouw en niet bij je moeders outfit hoort.

https://www.deleerverfwinkel.nl/