Idelisa
Image default
Beauty en verzorging

Volg een behandeling bij Eczeem

Eczeem is een huidaandoening waarbij de huid ontstoken raakt. Hierdoor ontstaan rode, schilferige plekken en (erge) jeuk. Twee veelvoorkomende vormen van eczeem zijn constitutioneel eczeem (ook wel atopisch eczeem genoemd) en contacteczeem. Er zijn verschillende manieren waarop eczeem behandeld kan worden. Welke behandeling eczeem volg jij?

De meest voorkomende behandeling exzeem

Een manier om exceem te behandelne is zalven. Mensen met eczeem hebben vaak een droge huid. Een goede verzorging van de huid is de eerste stap om het eczeem zo rustig mogelijk te houden. Basiszalven vormen de basis van de behandeling en zorgen ervoor dat de huid niet droog is. Het eczeem wordt daarnaast behandeld met zalven waar middelen inzitten (zalven die de ontstekingsreactie van de huid onderdrukken). Een andere manier is het nemen van medicijenen. Als de behandeling eczeem zalven niet goed werkt, kan de artsmiddelen in de vorm van tabletten voorschrijven. Deze tabletten zijn te verdelen inmiddelen tegen eczeem,middelen tegen jeuk enmiddelen tegen huidinfecties.  En in sommige gevallen kan een behandeling met ultravioletlicht een mogelijkheid zijn. Uw huid wordt dan twee keer per week belicht met ultraviolet-B licht of ultraviolet-A licht. Elke behandeling voor exceem kan helpen maar het is per persoon verschillende welk effect het heeft. Zo kan de een goed reageren op middelen, terwijl bij de ander alleen zalven helpt. In het expertise centrum wordt u altijd goed geholpen met de juiste behandeling voor exceem.

Wat is exceem en waarom is behandeling eczeem nodig?

Ecxeem heeft een grote invloed op het dagelijks leven. Het is daarom belangrijk dat u leert omgaan met eczeem en de klachten zoals jeuk. In een expertisecentrum bestaat het team naast de dermatoloog ook uit verpleegkundig specialisten, gespecialiseerd verpleegkundigen en een maatschappelijk werker. Zij kunnen u begeleiden bij het leren omgaan met eczeem.