Idelisa
Image default
Beauty en verzorging

Welke soorten huidtherapie zijn er?

Je hebt veel verschillende soorten huidtherapieen. De meest gebruikelijke huidtherapieen zijn acnetherapie, chemische peelings, medisch microneedling en camouflagetherapie. Wat is chemische peeling eigenlijk? chemische peeling is dat er een stofje op je huid wordt gesmeerd. Je huid kan er niet tegen en gaat dan dood (peelen). De vieze oude deeltjes die gaan dan ook weg en zo kan je huid veel zachter en mooier worden. Chemische peeling kan wel best slecht voor je zijn als je het niet bij een goede huidtherapie doet. Je kan littekens krijgen als het niet met een goed spul wordt gedaan en als er teveel op je huid wordt aangebracht. Het herstellingsproces duurt ook best lang en daarom kiezen mensen niet zo vaak voor chemische peeling.

Medische microneedling 

Door de naalden worden je cellen vernieuwd en zo kan je huidaandoening weggaan. Camouflage therapie is ook een soort therapie waarbij er een speciaal soort spul op de plek wordt gedaan waar je geen vlekken wilt gaan hebben. Het is eigenlijk ook een soort van make up. Je doet het op een plek waar je geen vlek wilt gaan hebben, zoals je hebt een wijnvlek en je wilt het niet laten zien dus je doet een soort van kleur op je huid wat hetzelfde kleur heeft als je eigen huid en dan kan het niet zien. Het wordt daarom dus ook camouflage genoemd. 

resultaten van de huidtherapie

Bij elk persoon heeft het wel een ander soort resultaat. Bij de ene persoon kan het resultaat beter zijn dan de andere en als je het resultaat niet goed vind dan kan je nog steeds naar de huidtherapie gaan om te kijken of ze nog wat aan je huidaandoening kunnen doen. Je kan bellen naar de huidtherapie en een afspraak maken voor wat het best is voor jou.