Idelisa
Image default
Society / Relationships

Afvallen

Sinds de corona-crisis zijn we met zijn alle thuis komen te zitten. Geen werk dus ook geen beweging met bijvoorbeeld de fiets naar je werk. Sportscholen waren dicht dus sporten kon niet. Voor de jeugd kon er ook niet worden gesport, want elk soort contact moest worden vermeden. Minder lichaamsbeweging, meer thuiszitten en weinig doen kan eventueel leiden tot overgewicht. Niemand wilt overgewicht, maar door de corona-crisis is de kans hierop aanzienlijk toegenomen. 

 

Nu we allemaal wat meer mogen en dus ook meer mogen sporten kunnen de corona kilo’s eraf worden getraind. Kinderen mogen weer naar de sportclub en kunnen weer leuk sporten met hun vriendjes en vriendinnetjes. Ook gaan ze weer naar school en zitten ze dus wat meer op de fiets wat ook voor meer beweging zorgt. Daarnaast gaan de sportscholen weer open dus ook volwassenen kunnen hun corona kilo’s eraf trainen. Maar alleen maar blijven sporten en je eetgewoontes behouden, daar schiet je natuurlijk niks mee op. Je moet het in combinatie doen. Sporten en het eten van gezonde recepten helpt je echt met afvallen. 

 

Maar wel soort dieet moet je dan eigenlijk gaan volgen? Er zijn zoveel verschillende diëten. Dat maakt het erg lastig om te kijken wat voor dieet eigenlijk bij jou als persoon en bij jouw leven past. Er zijn vijf type diëten te onderscheiden: Caloriearm dieet. Dit dieet is gericht op de calorie inname te beperken. Daarnaast heb je een koolhydraatarm dieet. De essentie van dit dieet is dat je zo weinig mogelijk koolhydraten binnen krijgt. Een ander dieet is een eiwitrijk dieet. Hier is het belangrijk dat je veel eiwitten binnenkrijgt. Naast deze drie diëten bestaan er ook vetarm diëten en een andere manier van afvallen is bijvoorbeeld door middel van het boek van Sonja Bakker. 

 

https://verdify.nl/