Idelisa
Image default
Society / Relationships

Alternatieve koffie

 

De meest gedronken koffie is naar alle waarschijnlijkheid een bakje espresso. Meest gebruikte merk? Nespresso. En ook Lavazza a Modo wordt veel gedronken. En natuurlijk, dat is ook gewoon goed te drinken. Maar er zijn alternatieven! Een bakje cappuccino bijvoorbeeld. De Nederlander drinkt zo’n 150 liter koffie per jaar. Thee staat op een goede tweede plaats (water daargelaten) met zo’n 100 liter per hoofd van de bevolking. Als je zoveel koffie drinkt is het leuk om te zoeken naar alternatieven. Dat hoeft overigens niet de koffiesoort te zijn. Je zou ook kunnen kiezen voor alternatieve cups. Zo hoef je niet altijd Nespresso of Lavazza a Modo te drinken maar kies je een net zo lekker, maar ander merk.

 

De hippe koffiebar

Er zijn ook in Nederland echte ‘koffie-gekken’. Ze weten álles over koffie en hebben een apparaat van tenminste duizend euro in huis. Misschien ben jij wel zo iemand, maar de kans is groter van niet. In dat geval is het handig om nog het een en ander over koffie op een rij te zetten. Wanneer je namelijk koffie besteld in een hipster koffiebar kan het nogal verwarrend zijn wat je precies voorgeschoteld krijgt. De italianen drinken caffè espresso, wat zwarte koffie in een klein kopje is. Als je een doppio besteld krijg je al het dubbele voorgeschoteld. Kies je voor de macchiato, americano of caffelatte dan krijg je onze koffie verkeerd in je kopje. Vermeld het ook altijd even als je geen suiker in je koffie wilt. Het woord amaro doet wonderen!

 

Alternatieven voor thuis

Maargoed, de meeste koffie wordt nog altijd thuis gedronken. En ‘verandering van spijs doet eten’, dus kies eens voor een alternatieve cup! Je bespaart er misschien wat geld mee en het is weer eens wat anders. Zo kun je gaan voor het beste alternatief nespresso cups of voor een lavazza a modo mio capsules alternatief.

 

 

 

 

https://www.koffiecupster.nl