Idelisa
Image default
Society / Relationships

Beleggen voor je oude dag

Onze oude dag ziet er voor velen helaas niet meer zo rooskleurig uit en veel mensen maken zich zorgen over hun pensioen: de pensioenfondsen en pensioenverzekeringen verkeren in zwaar weer en elke dag wordt er wel weer gespeculeerd of de pensioenen hetzelfde blijven of dat ze de komende jaren omlaag zullen moeten omdat er te weinig geld op voorraad is. De economische crisis en de toenemende vergrijzing maken het daarnaast ook niet makkelijker voor de verzekeraars en fondsen om voor extra reserves te zorgen: de rentes zijn laag en ook het investeringsklimaat is niet optimaal.

Veel mensen zoals u denken er daarom over na om zelf maar wat te gaan doen om ervoor te zorgen dat u toch kunt genieten van uw pensioen, zonder elk dubbeltje om te hoeven draaien. Maar u loopt waarschijnlijk tegen hetzelfde probleem aan als deze organisaties: rentenieren is niet rendabel door de lage rentestanden en investeren in een relatief stabiele grondstof als goud is alles behalve een garantie voor winst.

Daarom is het aangeraden om wellicht het beleggen eens te bekijken. Toegegeven: de beurzen zijn ook niet zo stabiel als in het verleden, maar er valt alsnog genoeg geld te verdienen als u goed weet te beleggen. Gelukkig is beleggen helemaal niet zo moeilijk als u wellicht denkt: Leren beleggen kan in enkele uren en er zijn een groot aantal bedrijven waar u stap voor stap de kneepjes uitgelegd krijgt, zoals bij leerbeleggen.com. Uiteraard is beleggen geen wondermiddel waardoor u plotsklaps steenrijk bent (alhoewel… zeg nooit nooit), maar de kans is wel groot dat door zelf te beleggen naast uw reguliere pensioensregeling u iets meer geld te besteden zult hebben. Zo kunt u op uw oude dag zorgeloos genieten van de vrije tijd en het geld waar u recht op hebt!

http://leerbeleggen.com/